Στάση Βύρωνα : Να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια η δημοτική σχολή Ι.Ντάνκαν

ntangan

Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή Βύρωνα εξαπολύει  , η δημοτική παράταξη  «Στάση Βύρωνα»   για την κατάσταση στο  Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου « Ισιδώρα Ντάνκαν”,.

Η δημοτική παράταξη κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά  ότι λειτουργεί το «  Ισιδώρα Ντάνκαν» , «  σαν μία απλή δημοτική σχολή χορού χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στο πνεύμα και στις ιδέες της Ισιδώρας Ντάνκαν».

Επίσης ότι είναι «  ανίκανη να αντιληφθεί  και να αναδείξει την εμβέλεια που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο το όνομα της Ισιδώρας Ντάνκαν, να συνδεθεί με τις ομάδες φίλων της, να οργανώσει συναντήσεις, να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διεθνείς οργανισμούς, να κερδίσει κύρος και αναγνώριση για τον Βύρωνα».

Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε ο φετινός προυπολογισμός του  ΝΠΔΔ  . « Δεν μπορεί να είναι ένα λογιστικό φύλλο αλλά πρέπει να έχει απολογισμό και στόχους. Αυτό δε απαιτεί μια βαθιά και ουσιαστική πολιτική συζήτηση» και προσθέτει :

« Η Δημοτική Αρχή σε μόνιμη βάση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι προϋπολογισμοί δίνονται στο παρά πέντε και μετά με θράσος η Δημοτική Αρχή μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε αντιπρόταση».

Αναφερόμενη στα  στοιχεία  του προϋπολογισμού , επισημαίνει ότι « είναι  μειωμένη επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση που πέρσι ήταν 44.000 ευρώ ενώ τα χρήματα που πληρώνει ο κόσμος που μαθαίνει χορό είναι 92.000 ευρώ». Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι «  το Νομικό Πρόσωπο προχώρησε σε σύμβαση με  εταιρεία η οποία προσλαμβάνει δάσκαλους χορού και τους νοικιάζει στο Νομικό Πρόσωπο».

Η « Στάση Βύρωνα» καταγγέλλει αυτή την πολιτική, η οποία ισχυρίζεται, «  οδηγεί με γοργά βήματα προς την ιδιωτικοποίηση».

Ακόμη , αναφέρει ότι  το κτίριο της Ντάνκαν αντιμετωπίζει πολλά υλικοτεχνικά προβλήματα « καθώς η οροφή όταν βρέχει μπάζει νερά και βάζουν κουβάδες εκεί που στάζει με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει το πάτωμα στη μεγάλη αίθουσα, η πίσω πόρτα καρφωμένη, τα παράθυρα σάπια, τα κλιματιστικά δεν δουλεύουν και το φωτοτυπικό χωρίς μελάνι».

Η « Στάση Βύρωνα» επιρρίπτει , « μεγάλες οι ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν απαιτεί από την τεχνική υπηρεσία να κάνει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις».

Ακόμη σημειώνει ότι τα χρέη παρελθόντων  ετών σε προμηθευτές φτάνουν τις 76.000 ευρώ.

 

Προαναγγέλλει δε ότι ως παράταξη  θα προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

α) Να προχωρήσει η τεχνική υπηρεσία  άμεσα στην επιδιόρθωση στο κτίριο  Ντάνκαν.

β) Ζητεί εγγράφως  τον κατάλογο χρεών προς τους προμηθευτές.

γ) Θα επιδιώξει  κατάθεση επερώτησης στη Βουλή με την οποία θα ζητάμε επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου από το Υπουργείο Πολιτισμού.