Συνεχίζεται με επιτυχία η διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξης Γραφάκου

grAFAKOS_newstajpgΜε μεγάλη  συμμετοχή και ουσιαστική  συζήτηση μεταξύ στελεχών και φίλων της δημοτικής κίνησης έγινε η  2η συνάντηση , της παράταξης  του τέως Δημάρχου , Μανώλη Γραφάκου , στην Πεντέλη, για τη διαμόρφωση του προγράμματός της  ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Το αντικείμενο της 2ης συνάντησης ήταν τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες και οι τρόποι που ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες και να σταθεί δίπλα στους πολίτες με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού και πολιτισμού.
Στην εισήγησή του ο Μανώλης Γραφάκος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και η μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων, δημιουργούν συνθήκες οικονομικής πίεσης για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και έχουν αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συμπολιτών μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένες δράσεις για να συμβάλλει στην ανακούφιση των δημοτών.
Κεντρική κατεύθυνση της συζήτησης ήταν η παροχή δωρεάν υπηρεσιών από το Δήμο σε άνεργους, ηλικιωμένους και παιδιά. Ο Δήμος έχοντας τις υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής, έχει το πλεονέκτημα με μικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και σημαντικό τμήμα των πολιτών.
Επίσης η επαναλειτουργία του δημοτικού ιατρείου (που έκλεισε η διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια) για θέματα προληπτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και η ουσιαστική παρουσία μιας ομάδας στελεχών ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κατάθλιψης, εξάρτησης, συμβουλευτικής στήριξης κ.α. , εκτιμήθηκε ότι πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα για την επόμενη δημοτική αρχή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν από τα στελέχη και τους φίλους του συνδυασμού πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες τις επόμενες μέρες θα αναλυθούν περισσότερο, θα κοστολογηθούν, θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα αποτελέσουν το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης για τα συγκεκριμένα ζητήματα, που θα παρουσιαστεί στους πολίτες στο τέλος του 2013.
Ο Μανώλης Γραφάκος και στα στελέχη της δημοτικής κίνησης δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένα από την εξέλιξη της συζήτησης, τονίζοντας ότι αυτή η συλλογική διαδικασία διαμόρφωση τους προγράμματος, θα έχει αποτέλεσμα την κατάρτιση ενός προγράμματος ρεαλιστικού που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.