Σύσκεψη « κορυφής» των παρατάξεων ενόψει εγκατάστασης νέων μεταναστών στην Ήπειρο ζητά ο Ριζόπουλος και καταγγέλλει τον Καχριμάνη


Επαναφέρουν «επιτακτικά» , όπως υπογραμμίζουν σ΄ανακοίνωση τους , οι « Ορίζοντες Ηπείρου» , την πρόταση τους για την άμεση ανάγκη σύσκεψης των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου , ώστε να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα» καθότι με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ επιβεβαιώνονται περίτρανα οι φόβοι ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει σχέδιο».
Η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου , επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία το λεγόμενο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων), πρώην Στρατόπεδο Υγειονομικού της Άρτας, είναι μία από τις στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια που ενδέχεται το επόμενο διάστημα, να λειτουργήσουν ως κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για πρόσφυγες.
«Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει, έρχεται δέκα περίπου ημέρες μετά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους Περιφερειάρχες, από την οποία συνάντηση είναι γνωστό πως απουσίαζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, και πέντε περίπου ημέρες μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, κατά την οποία έγινε μια υποτυπώδης συζήτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα», μετά από πρωτοβουλία της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».
Σύμφωνα πάντα με τους «Ορίζοντες Ηπείρου», στη συνεδρίαση εκείνη « ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ήπειρο και απλά ανέγνωσε την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου μετά το σχετικό υπουργικό συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου όπως και την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών για το ίδιο θέμα».
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καταγγέλλουν ότι « αν ο Περιφερειάρχης αγνοεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, όσον αφορά την περιοχή μας, είναι επιπόλαιος.
Αν ο Περιφερειάρχης αποκρύπτει τα εν γνώσει σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στην περιοχή μας, είναι επικίνδυνος, γιατί προτάσσει το κομματικό συμφέρον έναντι των υποχρεώσεών του ως τοπικού άρχοντα.
Σήμερα, είναι πια επιβεβλημένο ο Περιφερειάρχης να πει τις αλήθειες που δεν είπε ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση τους.