«Τυφλό και βουβό πιόνι της κυβέρνηση» η διοίκηση Νίκα καταγγέλλει ο Τατούλης

Την πεποίθηση του ότι η νέα διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί «τυφλό και βουβό πιόνι που υπηρετεί την κυβέρνηση και όχι την Πελοπόννησο» εξέφρασε ο Πέτρος Τατούλης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Αφορμή η άρνηση του « διαδόχου» του , Παναγιώτη Νίκα να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών στο Στρατόπεδο της Κορίνθου.
Μάλιστα όπως καταγγέλλεται σ΄ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη, «αλγεινές εντυπώσεις και μίζερο πισωγύρισμα» δημιούργησαν οι πρώτες δημόσια διατυπωθείσες απόψεις του Παναγιώτη Νίκα , ο οποίος παραδέχτηκε ότι για εκείνον «οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να υλοποιούνται, αφού η περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κρατίδιο», θέσεις που προσβάλλουν κατάφωρα τον θεσμό αφού του στερούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά του.
Ο κ. Τατούλης του επισήμανε στη συνεδρίαση ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το αποκούμπι για τους πολίτες. Είναι το δικό τους όχημα να απαιτούν, να διεκδικούν , να κερδίζουν απέναντι στην κεντρική εξουσία δικαιώματα, να συνδιαλέγονται, να συμμετέχουν. Αυτή η κυβέρνηση, με τα ακραία συντηρητικά αντανακλαστικά, αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ότι θέλει τον θεσμό χαμηλά, με σχέσεις εξάρτησης και υπαλληλίας, προκειμένου να υπηρετούνται πιστά και χωρίς αντίδραση οι στόχοι και οι πολιτικές της. Στην Πελοπόννησο όμως τα θεμέλια της περιφερειακής διακυβέρνησης και της θεσμικής της αυτοτέλειας είναι βαθιά και ο ακραίος, οπισθοδρομικός συντηρητισμός του υπερσυγκεντρωτισμού δεν θα περάσει» είπε.
Και χαρακτήρισε την παράταξη του «Νέα Πελοπόννησο» ως «θεματοφύλακα τόσο των θεσμών όσο και των ανοικτών και ελεύθερων κοινωνιών» .