Τώρα θυμήθηκαν τη συνοικία Ακαδημία Πλάτωνος που ήθελαν να..γίνει Mall της Blackrock


Όρκος αγώνα και αντίστασης στα σχέδια Μπακογιάννη από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Mε πανό ‘Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στη φυλακή οι νεοναζί” , έδωσε το στίγμα της « η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», στην τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας , στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος .
Ο επικεφαλής της παράταξης ,Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος διάβασε από το βήμα την κοινή δήλωση του- « πολιτικό όρκο αγώνα» με τους έξι εκλεγμένους κοινοτικούς κοινοτικούς συμβούλους της κίνησης: Εβελυν Βαρελά, Αμαλία Αλεξίου, Νίκος Σκλαβενίτης, Εύα Ζουγανέλλη, Νίκος Αλεξανδράτος, Ελένη Καζολέα.
Δήλωση «πολιτικός όρκος αγώνα»
“Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για μια κοινωνία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, με πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, έθνους και θρησκείας.
75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, τιμώντας τους νεκρούς της Αντίστασης, τιμώντας τον Παύλο Φύσσα, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Ζάκ Κωστόπουλο, θα αγωνίζομαι για μια πόλη με δημοκρατία, ελευθερία, αλληλεγγύη, χωρίς νεοναζί και ρατσισμό”.
Καπηλεία του αρχαίου πολιτισμού
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, χαρακτηρίζει επίσης σ΄ανακοίνωση της , την εκδήλωση «φιέστα-παρωδία» και «το πρώτο δείγμα γραφής της νέου τύπου γκλαμουριάς που συνδυάζει καπηλεία του αρχαίου πολιτισμού με κραυγές για “νόμο και τάξη” στις γειτονιές, με τα Εξάρχεια να έχουν την τιμητική τους».
Επίσης καταγγέλλει ότι « η Δεξιά ετοιμάζεται με όχημα τον Δήμο της Αθήνας του Μπακογιάννη να προχωρήσει σε επιδρομή κατά του δημόσιου χαραχτήρα των δημοτικών υπηρεσιών για χάριν των πλούσιων μεγαλοκαρχαριών φίλων τους που ετοιμάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα των υπηρεσιών από την καθαριότητα μέχρι το πράσινο και τον πολιτισμό, να ξεπουλήσουν ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες με “αναπτυξιακές” αναπλάσεις-καταστροφές, να βάλει χέρι στις δημοκρατικές ελευθερίες από το άσυλο μέχρι το δικαίωμα στην διαδήλωση».
Mall της Blackrock,
Ακόμη τονίζει ότι «είναι πρόκληση η φιέστα στην Ακαδημία Πλάτωνος όταν η παράταξη της Δεξιάς στον Δήμο της Αθήνας ψήφιζε με χέρια και πόδια για να γίνει το Mall της Blackrock, πριν μπει η Γερμανική Αστυνομία στα γραφεία της πολυεθνικής για να την κλείσει για διακίνηση μαύρου χρήματος και φορολογικές απάτες. Άφησαν την γειτονιά να περιμένει μάταια τα απατηλά “αντισταθμιστικά οφέλη” (αποχέτευση-παιδικές χαρές, πεζόδρομοι) που υποσχέθηκε η πολυεθνική που ψήφιζαν στο δημοτικό συμβούλιο Καμίνης και Δεξιά.
Αυτή την βρόμικη σκυτάλη των ιδιωτικοποιήσεων και συμπράξεων με ιδιώτες, όπως στο τομέα της καθαριότητας, και των ξεπουλημάτων ελεύθερων χώρων σε εταιρίες θέλει να σηκώσει ο Μπακογιάννης.
Την ίδια ώρα ξεκίνησε επαφές με τον Χρυσοσχοίδη για να προχωρήσουν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, βάζοντας στο στόχαστρο την νεολαία που υπερασπίζεται το άσυλο στα ΑΕΙ και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ξεδιπλώνει μια ατζέντα εγκληματοφοβίας και ρατσισμού πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τον Χρυσοχοίδη και τον Κικίλια που κόβει τον ΑΜΚΑ και την πρόσβαση στην υγεία στους φτωχότερους, ξεκινώντας από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Θα μας βρούνε μπροστά τους, με το κοινό αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας , στους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία για να μην φορτωθούμε τα βάρη της μεταμνημονιακής πολιτικής της διατήρησης των ματωμένων υπερπλεονασμάτων που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τώρα η ΝΔ, για να δοθούν λεφτά για παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, τις Λέσχες Φιλίας, τα δημοτικά ιατρεία και τις δομές πρόνοιας, το πράσινο και τη καθαριότητα, για να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις, για να αποκρούσουμε την επίθεση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών με την άγρια αστυνόμευση στις γειτονιές και τα ΑΕΙ. Στον αγώνα για να σώσουμε το περιβάλλον από την κλιματική καταστροφή και τις αναπλάσεις-τσιμεντοποιήσεις..
Θα μας βρούνε μπροστά τους στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, για να είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις γειτονιές μας και τα παιδιά τους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς χωρίς αποκλεισμούς.
Έχουμε να δώσουμε την μάχη για να ξεφορτωθούμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές, για να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η απομόνωση τους στη Αθήνα, με το κλείσιμο όλων των γραφείων ορμητηρίων, με την μη παροχή διευκολύνσεων από το δημοτικό συμβούλιο με γραφεία και αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων, με τον αποκλεισμό τους από θέσεις όπως στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είναι άμεσοι στόχοι. Έτσι η κατάρρευση της Χρυσής Αυγής που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί”.