Έφτασαν τις 1000 οι δωρεάν μαστογραφίες στην ακριτική Ελλάδα, από την  ΚΕΔΕ

 

Την Τήλο  επισκέφθηκε  κινητός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιεί με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το πρόγραμμα εκπονείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 50 συνολικά Δήμους της χώρας, με την χορηγία και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ, για τον προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση ανασφάλιστων γυναικών ηλικίας 40-70 ετών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τέλη Απριλίου από τον Πόρο, τον Γαλατά και την Επίδαυρο και στην συνέχεια σε έξι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα με τον δωρεάν ψηφιακό μαστογραφικό έλεγχο, η ομάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας ενημερώνει τις εξεταζόμενες γυναίκες με διανομή σχετικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας και θέματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Ανά Δήμο

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αντικαρκινικής, ο αριθμός μαστογραφιών που έχουν πραγματοποιηθεί ανά Δήμο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι:

 

 

 

 
ΔΗΜΟΙ

 

ΓΑΛΑΤΑ

80
 

ΠΟΡΟΥ

100
 

ΛΥΓΟΥΡΙΟ

92
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 95
 

ΣΟΥΦΛΙΟΥ

93
 

ΦΕΡΩΝ

90
 
 

ΤΟΠΕΙΡΟΥ

97
 

ΞΑΝΘΗΣ

100
 

ΚΑΒΑΛΑΣ

102

 

Πατούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε αποφασισμένος να συνδράμει με κάθε μέσο ώστε η ΚΕΔΕ να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές

«Ο καρκίνος του Μαστού είναι από τα κύρια νοσήματα που μπορούν να προληφθούν με έγκαιρη διάγνωση και σωστή ενημέρωση, και είναι υποχρέωσή μας να μην στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα από τις οικογένειες των Δήμων της χώρας που χρήζουν βοηθείας.», επισήμανε ο κ. Πατούλης

Επίσης ανακοίνωσε ότι σειρά δράσεων θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προτεραιότητα τις παραμεθόριες περιοχές.

«Θα οργώσουμε την Ελλάδα στηρίζοντας τους πολίτες που μας έχουν ανάγκη. Με συγκεκριμένες δράσεις η ΚΕΔΕ θα συμβάλει στην καλύτερη πρόληψη και θωράκιση της ζωής των δημοτών της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.