Επιμένουν στη διοργάνωση του Συνεδρίου  ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ

 

Κανονικά δηλώνουν  ότι θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Απριλίου στην Αθήνα, το κοινό συνέδριο Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ανεξάρτητα το πότε θα καταθέσει η κυβέρνηση το ν/σ με τις αλλαγές, στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης ,  στον « Καλλικράτη»
Θα είναι το πρώτο συνέδριο που παραγματοποιούν από κοινού , οι δυο κορυφαίοι αυτοί θεσμικοί φορείς .

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Απριλίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Caravel, αίθουσα Olympia) με θέμα: «Η Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους – Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Κατά τη διάρκεια του  επίσης , η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας πρόκειται να παρουσιάσει ολοκληρωμένη εισήγηση για κατάρτιση σχεδίου νόμου με θέμα: «Επανασχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού. Μετάβαση από την Περιφερειακή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Η προετοιμασία του συνεδρίου   ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν οι πρόεδροι της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ ,  Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης.
Οι Πρόεδροι των δύο Ενώσεων απέστειλαν πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων καλώντας τους να συμμετάσχουν στις εργασίες παρουσιάζοντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη δρομολογούμενη Μεταρρύθμιση.
«Είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη σημερινή ετεροβαρή σχέση μεταξύ κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση ισχυροποίησης των αυτοδιοικητικών θεσμών προς όφελος της κοινωνίας, όπως άλλωστε συμβαίνει στις ώριμες δημοκρατίες και τις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες του πλανήτη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.