Οριστικά 16-17 Μαρτίου το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ


Στα μέσα Μαρτίου , στις 16η και 17η του μηνός ,όπως η ιστοσελίδα μας Newsta. Gr, πρώτη εδώ και ημέρες είχε γράψει , θα α πραγματοποιηθεί το Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το Κράτος στους Δήμους .
Η σχετική ημερομηνία οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα στον πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη , στη συνάντηση που είχε ( 10/2) μαζί του , στο Μαξίμου , η ηγεσία της ΚΕΔΕ.
Όπως γράφαμε στη σχετική μας ανάρτηση (8/2) , ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει νωρίτερα , ακόμη και προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός , ωστόσο από την ηγεσία της ΚΕΔΕ κρίθηκε το ορθόν θα ήταν να υπάρχει το σχετικό πόρισμα της « Επιτροπής Σοφών» που έχει συγκροτήσει για το θέμα αυτό , το Υπουργείο Εσωτερικών .
Όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Εσωτερικών , Τάκης Θεοδωρικάκος , η ανακατανομή –αποκέντρωση αυτών των αρμοδιοτήτων δεν θ’ αφορά μόνο το υπουργείο Εσωτερικών αλλά το σύνολο των υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων .
Επίσης , πάντα κατά το υπουργείο Εσωτερικών , το « πόρισμα» θα τεθεί σε διαβούλευση , το αποτέλεσμα της οποίας θα αποκρυσταλλωθεί σε νομοσχέδιο που θα προωθηθεί προς άμεση ψήφιση.
Ωστόσο από τώρα , δυστυχώς με « μπροστάρη» τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , Δήμαρχο Τρικκαίων , Δημήτρη Παπαστεργίου , επιχειρείται σ΄ένα τόσο σημαντικό θέμα να « παρεισφρήσουν» και δευτερεύουσας σημασίας διευθετήσεις , όπως η αύξηση των έμμισθων ειδικών συνεργατών-συμβούλων των δημάρχων κά .