Τους «μάζεψε» ο ίδιος ο Μητσοτάκης . Με ενιαίο ψηφοδέλτιο η ΝΔ στη διεκδίκηση της ΚΕΔΕ

Στο παρά πέντε απετράπη η διάσπαση της ΝΔ , στο χώρο της Αυτοδιοίκησης για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Μπροστά στην αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών , να τιθασεύσει τις προσωπικές στρατηγικές αυτοδιοικητικών στελεχών της και να αποτρέψει την κάθοδο διαφορετικών « γαλάζιων» ψηφοδελτίων που θα πυροδοτούσαν «εμφυλιοπολεμική» σύρραξη και θα έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο το διακύβευμα της ανάδειξης «γαλάζιας» ηγεσίας , παρενέβη , σύμφωνα με πληροφορίες , ο ίδιος ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές , ο πρωθυπουργός είχε με πρωτοβουλία του , τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους « γαλάζιους» δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου και το δήμαρχο των Τρικάλων , Δημήτρη Παπαστεργίου , που είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ , χωρίς την επίσημη έγκριση της ΝΔ .
Ο πρωθυπουργός , σύμφωνα με πληροφορίες , τους κάλεσε να « κάνουν πίσω» , να αποδεχθούν την κάθοδο τους και οι δυο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο …χωρίς επικεφαλής και όποιος λάβει τις περισσότερες ψήφους να είναι αυτός που θα προταθεί από την παράταξη για πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Σ΄αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι θα αποκηρύξει δημόσια όποιον δεν συμμορφωθεί μ΄αυτή την απόφαση του.
Κατόπιν αυτών , υπήρξε και συνάντηση των «δυο» με τους αρμόδιους κομματικούς παράγοντες για θέματα της Αυτοδιοίκησης στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ , στην Πειραιώς , και συμφωνήθηκε το πως θα πορευτούν και θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ.

Κυρίζογλου
Με δημόσια ανακοίνωση του , ήδη ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει αυτόνομα.
Παρότι , ακόμη στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ως «υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ», δηλώνει ότι «για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ».
Και καλεί τους συνάδελφους του αιρετούς , να τον υπερψηφίσουν κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ολόκληρη η ανακοίνωση του , έχει ως εξής :
«Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Είναι γνωστή σ’ όλους σας η διαχρονική συνέπεια και παρουσία μου στους αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Με τις μέχρι σήμερα επικοινωνίες μου (έντυπο θέσεων κλπ.) σας έχω γνωρίζει τις απόψεις-προτάσεις μου για όλα τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας, με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η διοικητική μεταρρύθμιση, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση των νησιωτικών, των ακριτικών και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.
Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.
Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας, με υπευθυνότητα, με εμπειρία και σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)».