Καλεί σε κινητοποιήσεις η ΠΕΔΑ Β. Αιγαίου για την αύξηση των ακτοπλοικών – αεροπορικών εισιτηρίων

PED BOREIOY AIGAIOUΝα ακυρώσουν τα συναρμόδια υπουργεία την επιβολή οποιασδήποτε αύξησης στις τιμές των  ακτοπλοικών εισιτηρίων προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, τα επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των νησιών  με τον τουρισμό, να αντιδράσουν άμεσα  ζητεί με ανακοίνωσή της ,  η Περιφερειακή Ένωση Βορείου Αιγαίου .
« Όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι να αποτρέψουμε την όποια αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων ( ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) από και προς τα νησιά μας» , τονίζει σ΄ανοικτή επιστολή του , ο   Πρόεδρος ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Χίου , Πολύδωρος  Λαμπρινούδης .

Και καταγγέλλει ότι το κράτος πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την χρηματοδότηση των δρομολογίων ακτοπλοϊκών εταιρειών,στις       άγονες  γραμμές  αυτές τα πραγματοποιούν  με τα γνωστά παλιά, γερασμένα και μη λειτουργικά πλοία. Ο κ.Λαμπρινούσης , επισημαίνει ότι  «οι ανακοινώσεις για αυξήσεις στις τιμές των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και αεροπορικών εισιτηρίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην αρχή της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που διανύουμε θα έχει σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες των νησιών μας, στους επαγγελματίες ασχολούμενους με τον τουρισμό και κυρίως στους ακρίτες μόνιμους κατοίκους, που η μετακίνησή τους από και προς τα αστικά κέντρα, καθίσταται πλέον απαγορευτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ανακοινώσεις για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Σάμου με 16%, στα αεροπορικά της Χίου με 20 και πλέον ευρώ ανά μετακίνηση κ.λ.π. Ήδη με τις τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση που ζούμε  και βιώνουμε καθημερινά, οι μετακινήσεις από αέρα και θάλασσα ακόμη και για λόγους υγείας καθίστανται αδύνατες.
Εκφράζοντας το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου και των κατοίκων του, διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεση μας σε μία ακόμη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, γεγονός που μεταξύ άλλων θα επιφέρει αυξήσεις και στο μεταφορικό κόστος εμπορευμάτων» ,αναφέρει.