Σημαντική εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

Εικόνα 005a

Στη μεγάλη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-παρουσίαση του προγράμματος «Η φωνή των Κάστρων» από την Ένωση

Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης και Αντιδήμαρχος Ρόδου,. Σάββας Διακοσταματίου, ενώ στο  πάνελ παρακάθονταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και αντιδήμαρχος Σερρών , Παναγιώτης Γρηγοριάδης  και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.ς Μιχαλόπουλος Μιχάλης από τον Δήμο Μονεμβασίας.

Ο διευθυντής της Ένωσης κ. Νικόλαος Δεληβοριάς διάβασε στο ακροατήριο τις επιστολές που είχαν  αποστείλει οι βουλευτές: Φεβρωνία Πατριανάκου από τη Λακωνία, Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο Κρήτης και Μάνος Κόνσολας από τα Δωδεκάνησα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Δακής Γιώργος  και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου.

Επίσης αναγνώστηκαν οι ευχές των Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  για την περίοδο 2007-2012 κα Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, η οποία μίλησε για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη του Τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

Μαζί με το πρόγραμμα, που παρουσίασε η Δρ Δωροθέα Παπαθανασίου, λέκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ένωση παρουσίασε και τις προτάσεις των συνεργατών της:

1. Πρόταση της εταιρείας COMBADI για την ανάπτυξη του εναλλακτικού, του ιστορικού και του θρησκευτικού Τουρισμού

2. Πρόταση του επικοινωνιολόγου κ. Α. Τσούλου για την ανάπτυξη του Εθελοντισμού

3. Πρόταση της εταιρείας DASC για την ανάπτυξη του Τουρισμού με βάση τα μεσαιωνικά μνημεία.