Αναβίωσαν οι «Κουδουνάτοι» της Νάξου στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας


Στο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» της Αγίας Βαρβάρας ομάδα 180 και πλέον, χορευτών -μαθητών των τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Δήμου παρουσίασαν μία παράσταση με τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στο έθιμο των «Κουδουνάτων» της Νάξου, στοχεύοντας αφ’ ενός στη δημιουργία μιας ποιοτικής, ψυχαγωγικής εκδήλωσης και αφ’ ετέρου να συμβάλει στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος της πόλης, Λάμπρος Μίχος, ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή όλο το πρόγραμμα, στο τέλος της εκδήλωσης, υπερήφανος για την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα του Δήμου, συνεχάρη τους 180 χορευτές -120 παιδιά και 60 ενήλικες – ενώ σχολίασε με ενθουσιασμό τη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα χορών, τα οποία αφήνοντας στην άκρη την απραξία και τις μη δημιουργικές ενασχολήσεις, συμβάλλουν στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης.
«Όλα θα γίνουν όπως παλιά, πολύ ωραία, ζωντανά, πολύ φωτεινά» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχος και έκλεισε την ολιγόλεπτη παρέμβασή του, συγχαίροντας τους συντελεστές και όσους συμβάλλουν στη δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων στον Δήμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Βουρλιώτη, την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΒ κα Αλεξάνδρα Φέγγη, την κα Ματίνα Λαζαράκη, Διευθύντρια τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον κ. Ηλία Υφαντίδη, Διευθυντή του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας, τις δασκάλες παραδοσιακών χορών κα Ζωή Σάκοβα και Μαρία Καμολίκη.
Παράλληλα, το φουαγέ του θεάτρου διακοσμήθηκε με εξαιρετικές και ευφάνταστες δημιουργίες, ανάλογες με το θέμα της εκδήλωσης, από την εφηβική ομάδα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του δήμου