«Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά »

«Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά. O Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός και εγκατάσταση στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της έκθεσης ,  η οποία διοργανώνεται , με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, από το Δήμο Πειραιά και φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτήριο της Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη γη της Μικράς Ασίας της Καππαδοκίας και του Πόντου, του ξεριζωμού και της εγκατάστασης των προσφύγων  στην Ελλάδα, σπάνια συλλογή βιβλίων, σφραγίδων και νομισμάτων, παραδοσιακές φορεσιές από την Καππαδοκία, αντικείμενα και σκευάσματα της εποχής.

Επίσης σημαντική συμβολή είχαν το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών , η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας και Πειραιά, η Εστία Νέας Σμύρνης, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η Υδρογραφική Υπηρεσία Πολεμικού Ναυτικού, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας, η  Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, η ΕΡΤ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και  ο Σύλλογος « Φοίβος» Πειραιά .

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι 21 Δεκεμβρίου .