Η έκθεση «Τριήρεις τα ‘Ξύλινα τείχη’ της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας», στη Νίκαια

Την έκθεση «Τριήρεις τα ‘Ξύλινα τείχη’ της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας» του Ευάγγελου Ν. Γρυπιώτη, φιλοξενεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, στο Village Shopping&more (Θηβών 228).
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη των: Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Κι Δήμου Παλαιού Φαλήρου,κ.α
H Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου και οι σχολικές επιτροπές από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την ιδιαίτερη έκθεση ιστορικής μνήμης. Πρόκειται για μια έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σπάνια εκθέματα και διαδραστικές παρουσιάσεις. Για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα γίνουν οι ίδιοι ναυμάχοι αφού έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις φάσεις και στην εξέλιξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η έκθεση αποτελεί μέρος της συλλογής «Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας» του υπό σύσταση Microshipbuilding Museum.
Την έκθεση εκτός από τα σχολεία μπορεί να επισκεφθεί και το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 6.00μ.μ.-8.00 μ.μ. και Κυριακή από τις 11.00 π.μ.-13.00 και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.
Για οργανωμένες επισκέψεις, τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο τηλ. 2132075334.
———————————————–
Village shoping&more Θηβών 228
Διάρκεια έκθεσης: 1 Νοεμβρίου – 10 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας κοινού: Τετάρτη 6.00 μ.μ.-8.00μ.μ και Κυριακή 11.00 π.μ.-13.00.