Μουσικό υπερθέαμα η συναυλία του Δήμου Αμαρουσίου «100 κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη», στο Μέγαρο Μουσικής

 

Ένα μουσικό υπερθέαμα με έργα από τον VIVALDI μέχρι τον Χατζηδάκη και από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ μέχρι την Κινηματογραφική μουσική απόλαυσαν εκατοντάδες φίλοι της μουσικής στη συναυλία «100 Κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη», που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μουσικό σχήμα της ορχήστρας των 100 και πλέον Κιθαριστών, που γέμισε τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, ανανεωμένο και με τη συμμετοχή εβδομήντα Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου δημιούργησε ένα ήχο μοναδικό στην ιστορία της μουσικής.

Την διασκευή των έργων για κιθάρα επιμελήθηκε προσωπικά ο Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος είχε τον συντονισμό και τη διεύθυνση της ορχήστρας.    Βασικοί  επίσης συντελεστές ήταν η Μάρω Ραζή σε σόλο κιθάρα, η Βασιλική Καρακώστα στα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού στα κλασικά τραγούδια. Επίσης στο βιολί και στο βιολετζέλο η Λυδία Μπουντούνη και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του τόσο στους συντελεστές της μουσικής παράστασης, όσο και στους κιθαρίστες για την άψογη μουσική και σκηνική παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι «στην παρούσα δύσκολη συγκυρία αποτελείται φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μέσα από τη σκληρή και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε δύσκολους στόχους. Σήμερα από το χώρο αυτό στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε κάθε συμπολίτης μας ότι ενωμένοι  και με σκληρή προσπάθεια μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανατείλει για τη χώρα μας και τον καθένα μας χωριστά  μία νέα εποχή.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπουντούνης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Πατούλη, καθώς όπως σημείωσε χάρη στη δική του αμέριστη συμπαράσταση η συναυλία των κιθαριστών έγινε πραγματικότητα.