Πανελλήνια διάκριση των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών για τις δράσεις τους

Στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ,  πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών 2012. Η οργάνωση της τελετής έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης  Κοινοτικών και άλλων Πόρων, σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας , Νίκος Παναγιωτόπουλος,  Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Κονδυλίων και άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Εθνικός Συντονιστής Έτους 2012 της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ,  Οδυσσέας Ρούσκας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012, σε εθνικό επίπεδο.

Σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο οι διοργανωτές έλαβαν περισσότερες από 1.300 ενδιαφέρουσες και ποικιλόμορφες συμμετοχές για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Τα ΚΑΠΗ της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012, στην κατηγορία “Εργασιακοί Χώροι για όλες της Ηλικίες” με τη συμμετοχή “Δημιουργική απασχόληση – ενεργός γήρανση”, καταφέρνοντας να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους σε εθνικό επίπεδο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας κος Μιχάλης Βρεττός, ενώ την παρουσίαση των δράσεων των ΚΑΠΗ ανέλαβε να κάνει η Κοινωνική Λειτουργός της ΔΗ.Φ.Α.  κα  Έφη Μπόθου, η οποία ήταν και η συντονίστρια των ομάδων και κατ’ επέκταση της συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Εξ’ αφορμής της διάκρισης και της βράβευσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών , Μιχάλης Βρεττός δήλωσε:

“Είναι απόλυτα λογικό μια τέτοια διάκριση να με γεμίζει, χαρά και ικανοποίηση,καθώς είναι τα αποτελέσματα δουλειάς δύο ετών από την Δημοτική αρχή των Αχαρνών. Η διάκριση και η επιβράβευση μιας προσπάθειας, διαχρονικά, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον καθένα.

Το βραβείο, δικαιωματικά, ανήκει σε αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται μεθοδικά για την λειτουργία των ομάδων δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών. Ελπίζω όχι μόνο να διατηρήσουμε αυτές τις δράσεις αλλά να τις διευρύνουμε, με περισσότερες δημιουργικές ομάδες και περισσότερες εμπνευσμένες δραστηριότητες”.