Τμήματα υποκριτικής και θεατρικής παιδείας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ξεκίνησε η λειτουργία των τμημάτων Υποκριτικής και Θεατρικής παιδείας στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς.

Είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα φιλοξενεί μία δραστηριότητα, όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να μετέχουν και να εκφράζονται ενεργά μέσα από αυτή.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε άμεση, αφού ήδη λειτουργούν τρία τμήματα: ενηλίκων, εφήβων και εκπαιδευτικών, με στόχο του τελευταίου τμήματος, τη δημιουργία θεατρικής ομάδας μαθητών, μέσα στα σχολεία της πόλης μας.

Τα τμήματα λειτουργούν κάθε Σάββατο και Τετάρτη στον χώρο του ΠΠΙΕΔ, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Χατζηγεωργίου και της ηθοποιού Μαργαρίτας Παπαδοπούλου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και η συμμετοχή των συμπολιτών μας είναι δωρεάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: ιστορία θεάτρου, παντομίμα, ορθοφωνία, υποκριτική θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης, εκμάθηση σκηνοθεσίας μονολόγου, εξωτερίκευση συναισθημάτων, εκμάθηση χορού και ρυθμού, έρευνα ύφους, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία, θέατρο του δρόμου, θεατρική ξιφασκία, θεατρικό παιχνίδι, μαύρο θέατρο, μάθημα θεάτρου για παιδιά με πρόβλημα στον λόγο, κατασκευή σκηνικών, φωτογραφίας, ειδικών εφέ και μακιγιάζ.

Στα πλαίσια της δραστηριότητάς της θεατρικής ομάδας ήδη έχουν προγραμματιστεί οι κατωτέρω εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο χώρο του Ιδρύματος (Λεωφ. Δεκελείας 152):