Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Μοσχάτο και Ταύρο

Εν όψει των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς και της διαμόρφωσης ενός εορταστικού κλίματος στην πόλη, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου  διοργανώνει ένα πλούσιο εικοσαήμερο εκδηλώσεων με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, χορωδιακές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές, αθλητικά παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  σε κλειστούς χώρους και σε πλατείες του Μοσχάτου και του Ταύρου .

Ιδιαίτερη επιτυχία για τη φετινή χρονιά αποτελεί η εγκατάσταση στην πλατεία Μεταμορφώσεως για πρώτη φορά παγοδρομίου που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Η εγκατάσταση αυτή πραγματοποιείται μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου για παραχώρηση μέρους της πλατείας για τη λειτουργία του παγοδρομίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για το Δήμο είναι μηδενικό καθώς όλες οι λειτουργικές δαπάνες θα καλυφθούν από τον ιδιώτη, ενώ επιπλέον θα δοθεί στο Δήμο το ποσόν των 1.000€ για κοινωνικούς σκοπούς. Επιπλέον όλα τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου, συνολικά 2.250 παιδιά, θα έχουν ελεύθερη είσοδο για μία φορά στην παγοδρομική πίστα με ειδική κάρτα που θα τους δοθεί.

             Ευθυμίου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Σε μια δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή δεν θα πρέπει να παραιτηθούμε από τη χαρά των γιορτών. Για το λόγο αυτό ο Δήμος μας διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις μικρής κλίμακας με ελεύθερη είσοδο για όλους και προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες. Σημαντική καινοτομία για φέτος αποτελεί η εγκατάσταση παγοδρομίου στην πλατεία Μεταμορφώσεως μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες για χαμόγελο στα μικρά παιδιά. Σε μια τέτοια περίοδο που η πίεση από την κρίση εξουθενώνει, έχουμε όλοι μας ανάγκη από μία νότα αισιοδοξίας».