ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Να συνεχιστεί «πάση θυσία» το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» και να υιοθετηθούν οι απόψεις της ΚΕΔΕ , ζητεί ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως επισημαίνει σ΄ανακοίνωσή του , «είναι διάχυτη η αγωνία όλων για τη συνέχιση ενός από τα πιο πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής στήριξης που έγιναν ποτέ στη χώρα μας».

Επίσης τονίζει ότι ο  τρόπος με τον οποίον λειτουργεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ είναι ο καλύτερος απ΄ όλες τις απόψεις για ωφελούμενους, εργαζόμενους και την αυτοδιοίκηση και επισημαίνει , « η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων δεν είναι ανοιχτό θέμα όσο υπάρχουν λύσεις που επιτρέπουν τη συνέχιση με το σημερινό καθεστώς και πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν τέτοιες λύσεις».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ , οι  Δήμοι «σωστά έως σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε δημιουργία τέτοιων επιχειρήσεων» για το “Βοήθεια στο Σπίτι” θεωρώντας ότι μπορεί το πρόγραμμα να συνεχιστεί με τον μέχρι σήμερα ακολουθούμενο τρόπο, όπως σωστά προασπίζεται η ΚΕΔΕ.

Τέλος , αναφέρει ότι η  παράταση 6 μηνών είναι θετική και επιτρέπει σε όλους μας να εργαστούμε για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.