Παράσταση διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του δήμου Πειραιά , ενάντια, όπως αναφέρουν σ΄ ανκοίωση τους , « στην προκλητική συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου αλλά και την απάνθρωπη απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου ορισμένου χρόνου, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών», πραγματοποίησαν το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και τα Σωματεία των Δήμων Κορυδαλλού, Περάματος, Χαϊδαρίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης .
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση τους , σε συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου , απαίτησαν « ο δήμος να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου και να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Διευκρινίζουμε ότι η συνάδελφος είχε προσληφθεί με 3μήνη σύμβαση στην υπηρεσία πρασίνου, δούλεψε για 5 μέρες και μετά «θυμήθηκε» ο δήμος να βγάλει νέα απόφαση που την άφηνε εκτός.
Από την μεριά του ο Γενικός Γραμματέας μη θέλοντας να πάρει σαφή θέση, μας δήλωσε ότι σε ότι αφορά τη συνδικαλιστική δίωξη είναι απόφαση του δημάρχου και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον δήμαρχο. Ενώ για την απόλυση της συναδέλφου και προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες, μας «συνέστησε» να συντάξουμε μια επιστολή προκειμένου να απαντήσει η υπηρεσία.
Στην ανταπάντηση μας γιατί δεν φέρνει να δούμε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων και τους τελικούς πίνακες κατάταξης, ο γενικός επέμεινε στην χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που μας πρότεινε.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του δήμου Πειραιά. Γνωρίζουμε καλά και τους σχεδιασμούς της και την πολιτική της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές από τη συγκεκριμένη διοίκηση του δήμου. Της δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκει μπροστά της όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί».