Έμπρακτη στήριξη Ορφανού σ’ εργαζομένους και δημότες του. “Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία”

Τη γραμμή της ΠΕΔΑ και του προέδρου της Νίκου Σαράντη στήριξε το μέλος του Δ.Σ. Και δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά και τα όσα περιλαμβάνει το Μνημόνιο 3.

“Βιώνουμε μια οικονομική αναταραχή, πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία. Μας ζητάνε να απολύσουμε εργαζόμενους από τους δήμους. Καμία απόλυση και καμία εφεδρεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε εμείς. Σ’ ότι αφορά δε, το Οικονομικό Παρατηρητήριο που πάνε να επιβάλλουν, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάνος Ορφανός. Ακολούθως ο ίδιος αναφέρθηκε σε στοιχεία , των αρμόδιων κοινοτικών όργανων, που αποδεικνύουν ότι οι δήμοι της Ελλάδας είναι οι λιγότερο χρεωμένοι από όλους τους δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση παραδέχεται ότι οι δήμοι της Ελλάδας είναι οι λιγότερο χρεωμένοι” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι λίγο αργότερα ο δήμαρχος απέδειξε στην πράξη τη βούληση του για στήριξη της τοπικής κοινωνίας, απέναντι σε όλα τα χτυπήματα που δέχεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Έτσι, η δημοτική αρχή του Θάνου Ορφανού, σεβόμενη την δύσκολη οικονομική συγκριρία στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, αποφάσισε για άλλη μια χρονιά να παγώσουν και για το 2013 τα δημοτικά τέλη για όλους τους Δημότες.

Επιπλέον, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στεγάζονται σε χώρο μέχρι 250 τ.μ. Προχώρησε σε μείωση 2% των δημοτικών τελών. Παράλληλα, ισχύουν και για τη νέα χρονιά, οι μειώσεις κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις πολύτεκνες οικογένειες τους απόρους και τα ΑΜΕΑ.