Έφυγαν 5 από τον Κασιμάτη

Έχασε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού , η παράταξη της Δημοτικής Αρχής του Σταύρου Κασιμάτη. Πέντε πρώην στελέχη του , μ’ επικεφαλής τον Γιάννη Μελά , από τους στενότατους συνεργάτες του την περίοδο που διεκδίκησε τη Δημαρχία αλλά και την πρώτη τετραετία της θητείας του, ανεξαρτητοποιήθηκαν, με ένα δριμύ κατηγορώ.
Η αποχώρηση δυο εκ των πέντε των κκ Μελά ( ο οποίος δηλώνει ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2014 ) και του Γιώργου Γκόγκου , αναμένονταν εδώ και πολλούς μήνες αν και παρά τα αρχικά « δείγματα» της ρήξης τους, η ηγεσία της Δημοτικής Αρχής το απέκλειε
Εκεί όμως που ήταν πλήρης ο αιφνιδιασμός της Δημοτικής Αρχής ήταν με την αποχώρηση των άλλων τριών : Της ( από το 2007) Δημοτικής Συμβούλου , Συρίγου Άννας , η οποία φερόταν «πιστή» στην ηγεσία . Ωστόσο εδώ και καιρό στελέχη της παράταξης ζητούσαν τόσο από τον κ. Κασιμάτη όσο και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θόδωρο Μερεντίτη , να εφαρμοστεί ο Κανονισμός για όσους απουσιάζουν επανειλημμένα από τις συνεδριάσεις του .
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στο επιτελείο του κ. Κασιμάτη και η αποχώρηση του νεοεκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου , Αλέξη Θανόπουλου , ο οποίος είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και που επίσης φερόταν ως « στενή επιρροή» του Δημάρχου παρά τη γνωστή πολύχρονη φιλία του , με τον κ. Μελά .
Σ΄ότι αφορά την αποχώρηση του επίσης νεοεκλεγέντα , Γιώργου Βιδάλη , το τελευταίο χρονικό διάστημα ,ήταν υποψιασμένο το επιτελείο του Δημάρχου
Στην κοινή επιστολή που τα πρώην στελέχη της Δημοτικής Αρχής ανακοίνωναν την απόφαση αποχώρησής τους , από το Συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» καταγγέλλουν ότι η Δημοτική Αρχή , έχει απεμπολήσει βασικές Αρχές , όπως « της διαφάνειας, του διαλόγου και της προάσπισης του κοινωνικού συμφέροντος» ενώ «
η αξιοπιστία, οι συλλογικές διαδικασίες, ο διάλογος, η διαφάνεια και η αξιοκρατία υποκαταστάθηκαν από την αφερεγγυότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία».
Επίσης ότι « στα φαινόμενα ευτελισμού και καταπάτησης των αρχών που στο παρελθόν μας ένωσαν και έδιναν ιδιαίτερη δύναμη και αξιοπιστία στην παράταξή μας, ήρθε να διαμορφωθεί και προστεθεί σταδιακά, ένα σύνολο άστοχων αποφάσεων τακτικού αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα που οδήγησαν το Δήμο μας στην οικονομική καταστροφή και την υπερχρέωση».
Αναφέρουν ακόμη ότι « η έλλειψη προγραμματισμού, οι αλόγιστες σπατάλες σε αμφιβόλου αξίας δραστηριότητες, ο υπερσυγκεντρωτισμός στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η ακύρωση και η αναγκαστική απομάκρυνση αρκετών ικανών στελεχών και φίλων του συνδυασμού και η διαπιστωμένη ανικανότητα διαχείρισης και άσκησης πολιτικής, έφεραν το Δήμο από τη χαμηλή πτήση που δυστυχώς επέβαλε η οικονομική κρίση σε συνθήκες πρόσκρουσης στο τραχύ έδαφος της διάλυσης και της χρεοκοπίας. Επικαλούνται δε «δημοσιεύματα του τύπου των ημερών ( που) διατηρούν σταθερά το Δήμο μας στην επικαιρότητα λόγω του τεράστιου χρέους του» και προσθέτουν :

« Για όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν είναι δυνατό να αναφερθούν σε μια συνοπτική επιστολή οι ευθύνες του σημερινού Δημάρχου είναι βαρύτατες.
Εκατοντάδες και επί πολλούς μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, μαινόμενοι και απελπισμένοι προμηθευτές, ασύλληπτα χρέη προς τους δημόσιους οργανισμούς και σωρεία δικαστικών αποφάσεων συνθέτουν ένα εκρηκτικό και καταστροφικό μίγμα καταδεικνύοντας ότι το μέλλον της πόλης και των κατοίκων είναι το λιγότερο ζοφερό.

Η προχειρότητα, ο ετσιθελισμός και η ανικανότητα του «επιτελείου εξουσίας» δημιούργησαν πρωτόγνωρες για το Δήμο μας αρνητικές καταστάσεις. Η ηχηρή σιωπή της πλειοψηφίας συναδέλφων και φίλων της παράταξής μας αποτελεί το καλύτερο πειστήριο για την ορθότητα των παραπάνω τραγικών διαπιστώσεων και φέρνει τους πάντες προ των ευθυνών τους.
Αδυνατούμε πλέον να δεχτούμε έστω και δια της ανοχής ή και αποχής μας αυτή την κατάσταση.
Αδυνατούμε να συμμετέχουμε άμεσα ή έμμεσα σε μια Διοίκηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του Δήμου ως φτωχούς συγγενείς και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τους αφήνει απλήρωτους στο έλεος της δικής της αλόγιστης πολιτικής.
Αδυνατούμε να συνοδοιπορήσουμε με μια διοίκηση που έχει επιλέξει τον διαδρομισμό και τον πολιτικό εκβιασμό ως όπλο απέναντι στα φαντάσματα και τους εφιάλτες που ορθώνονται μπροστά της.
Αδυνατούμε να καθαγιάσουμε τις πρακτικές του πολιτικού ακροβατισμού και των προσωπικών συμμαχιών στο όνομα της διασφάλισης της εξουσίας με κάθε μέσο και έναντι οιουδήποτε κόστους.
Αδυνατούμε να αντικρύσουμε κατάματα τους συμπολίτες μας που πικραμένοι αλλά και αγανακτισμένοι μας ζητούν να πάρουμε πρωτοβουλίες για να απεγκλωβιστεί ο Δήμος από τη μέγγενη της υπερχρέωσης, του πολιτικού ερασιτεχνισμού και των «προσωπικών πολιτικών».

Σε συνθήκες ενορχηστρωμένης οικονομικής καταπίεσης και αφανισμού για ένα πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας γενικά, οι εκπρόσωποι του λαού και ιδιαιτέρα οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης οφείλουν να μπαίνουν μπροστά αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.
Αυτό ακριβώς κάνουμε με την απόφαση ανεξαρτητοποίησής μας. Παραμένουμε μάχιμοι και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας. Τιμούμε την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του Δήμου μας. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας».