Αναπροσαρμόζονται άμεσα οι ΚΑΠ με βάση την απογραφή του 2011

Άμεσα προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών στην αναπροσαρμογή των ΚΑΠ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού κ. Στυλιανίδη , στη σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ,  Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία επίσης ζητούσε  την άμεση καταβολή τους στους Δήμους.

Οι ΚΑΠ κατανέμονται με βάση τους επίσημους πίνακες των αποτελεσμάτων της απογραφής που αφορούν στον Πραγματικό Πληθυσμό, δηλαδή στους παρόντες σε κάθε Δήμο, για οποιοδήποτε λόγο, την ημέρα διεξαγωγής της απογραφής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται άμεσα να δημοσιευθούν επίσημα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ και στη συνέχεια να αναπροσαρμοστούν οι ΚΑΠ μετά από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, είχε επισημάνει τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής παραθέτοντας τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των Δήμων Παλλήνης και Αχαρνών και ζητούσε την άμεση αναπροσαρμογή και καταβολή των ΚΑΠ στους Δήμους ώστε να δοθεί ανάσα στα δημοσιονομικά τους προβλήματα και να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες.

« Για το λόγο αυτό αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις» , υπογραμμίζει σ΄ανακοίνωσή της .