Αντίθετος ο Δήμαρχος Αιγάλεω σε απολύσεις ή «εφεδρεία»

Σταθερά αντίθετος είναι ο δήμαρχος Αιγάλεω, Χρήστος Καρδάρας, στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα και από την πρόσφατη απόφαση της να περικόψει επιπλέον 30% από τους πόρους προς τους Δήμους.
Μιλώντας προς τους εργαζομένους του Δήμου αναφέρθηκε στον οικονομικό στραγγαλισμό του θεσμού από τις συνεχείς περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις συνέπειες που προκαλούνται, όπως η αδυναμία των Δήμων να λειτουργήσουν βασικούς τομείς, κυρίως στην κοινωνική πολιτική.
Ο Δήμαρχος δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στους εργαζομένους και τα ευρύτερα αιτήματά τους ,ενώ τάχθηκε ενάντια στις απολύσεις, είτε με τη μορφή της εργασιακής εφεδρείας, είτε με τη μορφή της εργασιακής διαθεσιμότητας.
«Σε ότι με αφορά, θέλω να δηλώσω δημόσια, άμεσα και με απόλυτη ειλικρίνεια ότι δεν έχω καμιά κομματική, πολιτική και ιδεολογική δέσμευση και ότι πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους σε οικονομική , κοινωνική , ψυχολογική εξαθλίωση , τους δε θεσμούς , όπως αυτόν της αυτοδιοίκησης σε οικονομικό στραγγαλισμό και ηθική απαξίωση, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο .
Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με τέτοιου είδους πολιτικές και πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε όλες και όλους σε αγωνιστική εγρήγορση.