Αντιδημοκρατικές πρακτικές της διοίκησης Παχατουρίδη καταγγέλλουν ΚΚΕ και Κελάφας .

Τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δέχτηκε η δημοτική αρχή του Ανδρέα Παχατουρίδη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το ξήλωμα πολιτικού υλικού του ΚΚΕ, επικαλούμενη λόγους καθαριότητας της πόλης….!

Το θέμα έφερε προς συζήτηση προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .Γρηγόρης Τυμπλαλέξης, ο οποίος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη πως «όταν βλέπει αφίσες του ΚΚΕ αφιονίζεται, ακόμη και όταν πρόκειται για εκδηλώσεις με περιεχόμενο τα ναρκωτικά, την παιδεία. Προφανώς τα πανό του δήμου για εκδηλώσεις που οργανώνει ο ίδιος δεν ρυπαίνουν αλλά μόνο το κόκκινο χρώμα. Είναι φανερό πως αυτό που ενοχλεί είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι ριζικά διαφορετική από τις υπόλοιπες»,  επισήμανε  μ΄έμφαση ,ο κ. Τυμπλαλέξης.

Υπέρ της ελεύθερης διακίνησης πολιτικού υλικού, ως απόδειξη Δημοκρατίας, τάχθηκαν άπαντες οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης , Δημήτρης Κελάφας, Κώστας Λαλένης, Δημήτρης Πουλιάσης και Αντωνία Αθανασοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς η Αχτίδικη Επιτροπή Περιστερίου διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θέμα με τελικό προορισμό το χώρο της Ξυλοτεχνίας. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΚΕ, τελευταίο κρούσμα ήταν το «κατέβασμα» όλων των αφισών του από τους δρόμους της πόλης, που προπαγάνδιζαν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 94 χρόνια του Κόμματος. Το ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης την άρνηση την δημοτικής αρχής για μοίρασμα υλικού του κόμματος στο Άλσος και σε άλλους ανοιχτούς χώρους.

 

 

                 « Μην ξεχνάμε την ιστορία της πόλης»

 

Ο κ. Κελάφας μάλιστα εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση  στην οποία αναφέρει , « ας μην ξεχνάει κανείς ότι το Περιστέρι κουβαλάει  μια ιστορία. Προήλθε  και πορεύθηκε από κάπου και  από κάποιους. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι ο Δημήτρης Φωλόπουλος υποστηριζόμενος από την πολιτική δύναμη της αριστεράς, διεκδίκησε με πολίτες και πολιτικές κάτι περισσότερο κάτι καλύτερο για την πόλη των εργατικών πολυκατοικιών, των εργοστασίων και των παραγκών. Κάτι το οποίο η σημερινή διοίκηση βρήκε ως παρακαταθήκη, επωφελήθηκε, ευεργετήθηκε, διευκολύνθηκε από αυτό. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι το άλσος Περιστερίου έπαιρνε ζωή  και αξία κάθε χρόνο από το φεστιβάλ της ΚΝΕ και έφερνε στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες από  την υπόλοιπη Αθήνα και την Ελλάδα, οι οποίοι στήριξαν την οικονομία της πόλης και την εργασία των φτωχών κατοίκων της περιοχής».

 

  Όταν αφισοκολλούσε  εκείνος

 

Επίσης , υπενθυμίζει ότι και «ο σημερινός δήμαρχος κάνοντας  προεκλογικό αγώνα  διαρκείας,  αφισοκολλούσε όπου έπιανε κόλλα, όλο τον χρόνο σε όλα τα σημεία της πόλης, της επαρχίας και των χωριών της υπαίθρου. Δεν έχει διανεμηθεί ποτέ άλλοτε  σε τοπικό επίπεδο περισσότερο χαρτί σε περισσότερα μέρη, δεν έχει αφισοκολληθεί περισσότερο χαρτί από αυτό  που σπατάλησε η σημερινή διοίκηση για την …κατάληψη της εξουσίας. Σήμερα η διοίκηση η ίδια αναρτά πανό που διαφημίζουν την κοινωνική προσφορά των φτωχών Περιστεριωτών προς τους πιο φτωχούς με ενδιάμεσους εκτελεστές και διαφημιστές τους έχοντες και κατέχοντες» .Και διερωτάται:

« Με ποιο  κριτήριο τα πανό χωρίζονται σε βρώμικα και καθαρά, σε καλού αι κακού σκοπού; Με ποιο δικαίωμα  ή  κριτήριο  συνθήματα  εικόνες και λέξεις που αποτυπώνουν την φτώχεια  την εξαθλίωση και το κοινωνικό αδιέξοδο ξεχωρίζονται σε πολιτικά  αγνά ή  πολιτικά καχύποπτα;».

 

« Βαθύτατα δεξιά» 

 

Σύμφωνα με τον κ. Κελάφα, « η παράταξη του κυρίου Παχατουρίδη βαθιά συντηρητική, επιθυμεί να παραμείνουν τα πράγματα επιμελώς τακτοποιημένα. Επιθυμεί να αναρτούνται και να κυκλοφορούν επικοινωνιακά υλικά στο οποία είναι κεντρικοί παρουσιαστές-πρωταγωνιστές αυτοί και μόνο αυτοί. Παράλληλα   η παράταξη αυτή όχι μόνο βαθιά συντηρητική αλλά και βαθύτατα δεξιά στη σύσταση της, παρότι επιθυμεί (πιστή στην τεχνική της εξουσίας) να εμφανιστεί ψύχραιμη έως αδιάφορη σε επικοινωνιακές δράσεις πολιτικών αντιπάλων, βγάζει εμπάθεια  όταν διακινείται κάτι που βρίσκεται εντελώς απέναντι της».

Τώρα όμως σημειώνει , « που τα παραδοσιακά  ΜΜΕ, χάνουν την αξιοπιστία τους και τα φυλλάδια από χέρι σε χέρι μοιάζουν πιο αξιόπιστα και άμεσα, η παράταξη  Παχατουρίδη τα κρίνει επικίνδυνα και άρα απαγορευμένα».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «με σεβασμό στην πόλη στην καθαριότητα στην καθημερινότητα και τον πολιτισμό μας, παραμένουμε υπέρ της πραγματικά ελεύθερης διακίνησης πολιτικού υλικού από όποιον και αν προέρχεται  σε όλη την επικράτεια της πόλης. Τέρμα τα παιχνίδια εξουσίας, οι δήθεν υπερκομματικοί δεν επιτρέπεται  σε εποχές  δημοκρατίας  και ελευθερίας να διώκουν  πιο φανατικά και από τους πιο ακραίους κομματικούς».

 

               ΚΚΕ

 

Σκληρή επίθεση στη δημοτική αρχή Παχατουρίδη εξαπέλυσε και ο Γραμματέας της ΝΕ Δυτικού Τομέα Αττικής του ΚΚΕ , Πέτρος Αλέπης, ο οποίος κατήγγειλε το ξήλωμα του προπαγανδιστικού υλικού, αλλά και την προσπάθεια της διοίκησης «να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της περιοχής».

Όπως είπε, «τα περί καθαριότητας είναι αστεία προσχήματα που δεν αντέχουν σε κριτική» και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο «να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση». Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, τόνισε: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει την πολιτική του δράση στο Περιστέρι. Όποιος θέλει να μας αντιμετωπίσει με επιχειρήματα, ακόμη και με σφοδρή κριτική στις θέσεις μας, είναι καλοδεχούμενος. Όποιος όμως νομίζει πως με την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό, τα μέτρα καταστολής, θα μας σταματήσει, είναι πολύ βαθιά γελασμένος. Αν πετυχαίνει κάτι, είναι μόνο αυτό: μας πεισμώνει όλο και περισσότερο να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, αλλά δείχνει και με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ποιος είναι ο αληθινός αντίπαλος της εξουσίας του κεφαλαίου και των κυβερνώντων».

 

                            Δριμύ κατηγορώ

 

Επίσης σ’ ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ, καταγγέλλει τη  « διοίκηση Παχατουρίδη έχει βάλει στόχο να μην επιτρέπει στο ΚΚΕ να έρχεται σε επαφή με τους εργάτες και τους νέους της περιοχής. Γι’ αυτό επιδίδεται σε συστηματική και προκλητική καταστροφή όσων προπαγανδιστικών υλικών προλαβαίνει η ταχύτατη υπηρεσία του δήμου που έχει συσταθεί ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν την Πέμπτη και την Παρασκευή 22 και 23 Νοέμβρη – μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους – όπου από απεργοσπαστικό μηχανισμό κατέβηκαν με μανία από όλους τους δρόμους της πόλης οι αφίσες του ΚΚΕ που καλούσαν το λαό στη μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 94 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ».

Κατά το ΚΚΕ , «είναι τόση η πρεμούρα και το άγχος της διοίκησης Παχατουρίδη για να περιορίσει τη δραστηριότητα του ΚΚΕ, που έχει δώσει εντολή να μην επιτρέπεται σε συνεργεία κομμουνιστών να μπουν στο Άλσος και σε άλλους ανοιχτούς χώρους και να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους, να τους ενημερώσουν για τις θέσεις του κόμματος».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ανοιχτά στο λαό του Περιστερίου τη διοίκηση του δήμου και προσωπικά το δήμαρχο, τονίζει η Αχτιδική Επιτροπή και σημειώνει: «Ο δήμαρχος που αποφεύγει να τοποθετηθεί για το αν μπορούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να κάνουν παρέλαση μαζί με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ και του ΔΣΕ στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη (πράγματι: γιατί άραγε τόσο άγχος όταν ακούει για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή;). Ο δήμαρχος που έχει συμφωνήσει σε όλα με τον περιβόητο “Καλλικράτη” και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής τα βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας. Ο δήμαρχος, που στηρίχθηκε για να εκλεγεί από τη αντιλαϊκή ΝΔ και τον φιλοχουντικό ΛΑ.Ο.Σ., νομίζει πως μπορεί να εμποδίσει το ΚΚΕ να έρθει σε επικοινωνία με τους εργάτες, το λαό του Περιστερίου. Δηλαδή, η διοίκηση του δήμου συντάσσεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό, να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μην υπάρχει αντίσταση στον αντιδραστικό – αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Να μην ακούγεται η φωνή του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που έχει πρόταση φιλολαϊκής διεξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα ότι «η ηρωική δράση του ΚΚΕ 94 χρόνια, η αταλάντευτη και ανιδιοτελής προσφορά των κομμουνιστών για το δίκιο της εργατικής τάξης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής σκλαβιάς και το σοσιαλισμό, δείχνουν πόσο λάθος κάνει και ο Παχατουρίδης και όσοι άλλοι νομίζουν πως μπορούν να φοβίσουν τους κομμουνιστές, να τρομοκρατήσουν συνολικά το λαό. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι του Περιστερίου για τη διοίκηση του δήμου, που αφού τους στερεί δικαιώματα και κατακτήσεις, αφού θέλει να περιορίσει το ΚΚΕ και λυσσάει όταν βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει, μετά “χτυπάει στην πλάτη” τα πιο φτωχά και άπορα τμήματα των κατοίκων του δήμου και συμπεριφέρεται ως φίλος του λαού. Αν έχεις τέτοιους “φίλους” τι να τους κάνεις τους εχθρούς». Καταλήγοντας η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου υπογραμμίζει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».

 

        Υπεραμύνθηκε η Ευσταθιάδου

 

Από την πλευρά της διοίκησης, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νεκταρία Ευσταθιάδου, υπεραμύνθηκε των πρακτικών του δήμου, σημειώνοντας πως ο δήμος απλά εφαρμόζει το νόμο και ότι αυτός είναι ο τρόπος της διοίκησης να βλέπει καθαρή την πόλη!

Επιπλέον, η ίδια πρότεινε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και να οριοθετήσει συγκεκριμένους χώρους, όπου θα μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις, τα κόμματα και οι φορείς της πόλης να προπαγανδίζουν τις ιδέες και τις δραστηριότητές τους.