«Αντιπολίτευση» για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τη βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ , στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!

Τη δαπάνη 12.500 ευρώ , για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς του Δήμου, καθώς και για την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που εισήχθησαν στην τριοτβάθμια εκπαίδευση. επέλεξαν ως « πεδίον δόξης λαμπρόν» να ασκήσουν « αντιπολίτευση» οι δημοτικές παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, των Βασίλη Σπανάκη και Άρη Κρεμμύδα αντίστοιχα, στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Το ποσό αφορούσε δεκαπενθήµερο πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δράσεων,  με την ηχητική-φωτιστική κάλυψή τους(συναυλίες, χορωδίες, θέατρο), προµήθεια βασιλόπιτας, αναψυκτικών ποτών κ.λπ.  για τον εορτασµό του Νέου Έτους , την προµήθεια χριστουγεννιάτικης ευχετήριας κάρτας, προσκλήσεων, προγράµµατος εορταστικών εκδηλώσεων και αφισών . Επίσης προµήθεια αναµνηστικών δώρων ,προσκλήσεων και τιµητικών διπλωµάτων για τη βράβευση των επιτυχόντων .

 

                              Σπανάκης- Τουφεξίδης

 

Κι ενώ παρόμοια θέματα εγκρίνονται ομόφωνα στη συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι στο σύνολο των υπολοίπων δήμων της Χώρας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Σπανάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Χάρης Τουφεξίδης θεώρησαν σκόπιμο να επιτεθούν στη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για… υπερβολικά έξοδα δημοσίων σχέσεων…!

Ο μεν Βασίλης Σπανάκης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είναι πολλά γι’ αυτά που θέλει να πραγματοποιήσει η διοίκηση του δήμου και κυρίως εξυπηρετούν τις δημόσιες σχέσεις της. «Αυτά τα χρήματα είναι πολλά γι’ αυτά που πάμε να κάνουμε! Δεν μπορούμε να δίνουμε τόσα χρήματα κυρίως για δημόσιες σχέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανάκης.

Από τη δική του μεριά, ο κ. Τουφεξίδης χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό των 12.500 ευρώ για την εποχή που διανύουμε κι έκανε λόγο για έξοδο που αποβλέπει στις δημόσιες σχέσεις της δημοτικής αρχής. «Μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μηδενικό κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουφεξίδης.

 

Κυριαζίδης

 

Αντίθετα, υπέρ της εισήγησης ψήφισε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον επικεφαλής της κ. Παναγιώτη Κυριαζίδη να δηλώνει πως θα πρέπει η διοίκηση του δήμου να μετράει πλέον και το κάθε ευρώ που ξοδεύει, καθώς η κατάσταση είναι τραγική και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη στο μέλλον.

 

              Μπούτσης

 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού , Αντώνης Μπούτσης σημείωσε πως πραγματοποιήθηκαν τρεις  συναντήσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ουδείς αμφισβήτησε τη λογική της περιστολής των δαπανών στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σήμερα.

«Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να νεκρώσουμε την πόλη και να την αφήσουμε χωρίς φωτισμό μέσα στις γιορτές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα 12.500 ευρώ θα δοθούν για δύο παιδικές παραστάσεις και για την εκδήλωση τιμής των μαθητών που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Αν αυτά είναι έξοδα δημοσίων σχέσεων, τότε τι να πω; Και η κριτική πρέπει να έχει κάποια όρια», τόνισε ο Αντώνης Μπούτσης και κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Δαμηλάκος συνέστησε στα στελέχη της μειοψηφίας να ελέγξουν πόσο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια τα έξοδα δημοσίων σχέσεων επί δημαρχείας Ανδρέα Ευθυμίου. Εντέλει, η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούσης της δημοτικής παράταξης του Άρη Κρεμμύδα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση του Βασίλη Σπανάκη ψήφισε λευκό.