Από τις ομορφότερες παιδικές χαρές πανελλαδικά έχε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Δύο ακόμη υπερσύγχρονοι χώροι ψυχαγωγίας είναι και επίσημα πλέον στη διάθεση των παιδιών της Νεάπολης, καθώς αποδόθηκαν στους μικρούς δημότες της δυο νέες Παιδικές Χαρές, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους ανακατασκευής τους και την πιστοποίηση από τις αρμόδιες αρχές. Πρόσφατα είχαν εγκαινιαστεί και στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων άλλες δυο Παιδικές Χαρές-στολίδια, προσελκύοντας καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

Πρόκειται για τις Παιδικές Χαρές στην οδό Μητροπόλεως-Κασταμονής και Μητροπόλεως-Παγκάλου, στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, οι οποίες ήδη μαγνητίζουν τα παιδιά της περιοχής –και όχι μόνο- με τα νέα ασφαλή και ελκυστικά παιχνίδια. Και οι δυο έλαβαν πλέον και την ειδική σήμανση πιστοποίησης ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη νομιμότητα στη λειτουργία τους και στην ασφάλεια των παιδιών.

Το έργο εντάσσεται στο συνολικό έργο ανακατασκευής, κατασκευής εξ’ ολοκλήρου και αναδιαμόρφωσης χώρων ψυχαγωγίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με μεγάλο αριθμό Παιδικών Χαρών να έχουν ήδη παραδοθεί στους δημότες και κατοίκους και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων, και οι οποίες καθημερινά κατακλύζονται από παιδιά και γονείς-συνοδούς τους.

Στους νέους αυτούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ευφάνταστες κατασκευές, ζωγραφιές καθώς και τα χρώματα, ενώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας στις κατασκευές.

Πρόκειται για δύο Παιδικές Χαρές που έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο αυτών των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εκπόνησε και διενεργεί ένα καθολικό έργο ριζικής αναμόρφωσης και δημιουργίας πρότυπων Παιδικών Χαρών, θέτοντας νέα δεδομένα και ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη στην κατασκευή Παιδικών Χαρών τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.