Αυξημένα κρούσματα ληστείας και βίας στον σταθμό ΣΚΑ και Προαστιακό, στις Αχαρναί

Αυστηρή αστυνόμευση στον σταθμό του Προαστιακού και του ΣΚΑ ζητεί ο Δήμος Αχαρνών ,για την πάταξη των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων εγκληματικότητας στον σταθμό ΣΚΑ και Προαστιακού , που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου , στελέχη του Δήμου συναντήθηκαν με τη Διεύθυνση Ασφαλείας του ΟΣΕ προκειμένου να καθοριστούν οι απαιτούμενες δράσεις.

Από το Δήμο Αχαρνών ζητήθηκε εκ μέρους του ΟΣΕ η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, αίτημα το οποίο υλοποιήθηκε άμεσα.

Κλιμάκιο του ΟΣΕ στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο όπου ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή για με λεπτομέρεια, για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από την παρουσία των παραβατικών.

Συμφωνήθηκε από τον ΟΣΕ να υλοποιηθούν οι εξής δράσεις: Να ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία η φύλαξη των εισόδων των σταθμών με ένστολους οι οποίοι καταρχήν δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Παράλληλα θα σφραγιστούν όλες οι πιθανές αυτοσχέδιες είσοδοι του Σταθμού εκτός των κυρίως εισόδων και θα κατασκευαστούν ηχοπετάσματα κατά μήκος των γραμμών ώστε να αποτρέπεται η διάσχισή τους η οποία εγκυμονεί πληθώρα κινδύνων.

Παράλληλα στο χώρο νότια του σταθμού του ΣΚΑ θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους δύο σταθμούς (επιπλέον χώρος στάθμευσης από εκείνον που κατασκευάζεται στην παρούσα φάση πλησίον του παράδρομου μεταξύ Φιλαδέλφειας και Δημοκρατίας)