Αυτοψία Μενδώνη στον Πειραιά δρομολόγησε έργα ανάδειξης της ιστορίας του

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στον Πειραιά ο Δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης, όπου μαζί με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων , Στέλλα Χρυσουλάκη, πραγματοποίησαν αυτοψία στον κλειστό αρχαιολογικό χώρο της Πειραϊκής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Πειραιά για την ανάπλαση στην Ακτή Θεμιστοκλέους.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο κ. Μώραλης ενημέρωσε την κυρία Μενδώνη για το σημαντικό αυτό έργο που σχεδιάζεται, λέγοντας πως με την ολοκλήρωση της ανάπλασης το παραλιακό μέτωπο της Πειραϊκής θα αναδειχθεί σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης και της Αττικής.
Ο Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με την υπουργό , το ενδεχόμενο να διευκολυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να ενταχθεί στην ανάπλαση της Πειραϊκής ο κλειστός αρχαιολογικός χώρος και να ξεκινήσει ανεμπόδιστα αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν σε αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά, ενώ επισκέφθηκαν και την βίλα Παπαστράτου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε ότι είχε «μια ενδιαφέρουσα συζήτηση» με την κυρία Μενδώνη , « , καθώς θέλαμε να δούμε τις προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τον κλειστό αρχαιολογικό χώρο στην Πειραϊκή. Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πειραϊκής από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι τη Φρεαττύδα, έχουμε ήδη εξασφαλίσει τους πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Στο πλαίσιο αυτό εξετάσαμε την ένταξη του κλειστού αρχαιολογικού χώρου στο σημαντικό αυτό έργο.
Περιηγηθήκαμε στον χώρο όπου ενημέρωσα την κα Υπουργό για την ανάπλαση. Διαπίστωσα πως υπάρχει η πρόθεση να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος και μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί, καθώς πρέπει να εξετάσουμε τα κόστη, τις μελέτες που πρέπει να καταρτιστούν και μια σειρά αποφάσεων που θα τις δούμε να εξελίσσονται».
Επίσης ανάφερε ότι επισκέφθηκαν και την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, όπου η υπουργός « είδε ένα από τα ανακαινισμένα κτήρια, τη βίλα Παπαστράτου και τις τοιχογραφίες που έχουν αναδειχθεί. Επίσης συζητήσαμε και για άλλους αρχαιολογικούς χώρους στον Πειραιά, για την είσοδο της πόλης στην 34ου Συντάγματος, αλλά και για άλλα θέματα. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε με την κα Μενδώνη στο Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουμε βήμα – βήμα».
Παρόντες στην αυτοψία ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης , Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτας Γκόλφης και ομάδα αρχαιολόγων.