Βαφείο αυτοκινήτων «δίπλα» σε νηπιαγωγείο στον Κορυδαλλός

Καταγγελία για παράνομη όπως υποστήριξαν λειτουργία βαφείου αυτοκινήτων στην οδό Μακεδονίας στον Κορυδαλλό, έκαναν κάτοικοι της περιοχής σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι ενώ έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα τους για ακύρωση της αδείας επειδή δόθηκε παράνομα χωρίς περιβαλλοντική μελέτη αλλά το βαφείο εξακολουθεί να λειτουργεί αφού η απόφαση δεν έχει ακόμα …καθαρογραφεί.
Έκαναν μάλιστα λόγο για προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής που προκλήθηκαν όπως είπαν από τη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης, ενώ τόνισαν ότι σε απόσταση δέκα μόλις μέτρων από το φουγάρο του βαφείου υπάρχει παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο.

Κασιμάτης

Η συζήτηση για το θέμα θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και εφόσον η Δημοτική Αρχή έχει πρώτα ελέγξει το φάκελο, τόνισε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να τίθεται αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεσμεύτηκε τέλος ότι μόλις εξεταστεί το θέμα, θα δοθούν και υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, ενώ πρότεινε να γίνει και νέος έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Γουρδομιχάλης

Ανεπίτρεπτη χαρακτήρισε τη λειτουργία μιας τέτοιας επαγγελματικής δραστηριότητας μέσα σε μια συνοικία ο Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, λέγοντας ότι «δυστυχώς ούτε ρωτάνε το Δήμο για το αν θα πρέπει τέτοιες δράσεις να είναι δίπλα στα σπίτια, ούτε ο Δήμος αδειοδοτεί, αλλά ούτε και μπορεί να ελέγξει επί της ουσίας».
«Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν αδιαφορεί ο Δήμος. Αλλά την υπονομεύουμε όταν έρχεται έτσι στο συμβούλιο» συνέχισε και δεσμεύτηκε για την επανεξέταση του θέματος.

Καλούδης

«Η υπηρεσία έκανε τις ενέργειες που μπορούσε να κάνει προς την Περιφέρεια» υπογράμμισε το επίσης στέλεχος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Καλούδης, ξεκαθαρίζοντας ότι έγιναν όλες οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν από πλευράς Δήμου, ενώ επανέλαβε την πρόθεση να εξεταστεί και πάλι το θέμα.