Για πρώτη φορά ανοιχτά και διαθέσιμα σε όλους τα εκλογικά δεδομένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών

Ανοιχτά και διαθέσιμα σε όλους, σε επεξεργάσιμη μορφή είναι, είναι για πρώτη φορά, τα εκλογικά δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη διεύθυνσηhttps://www.ypes.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/lipsi-archeion-apotelesmaton-ethnikon-eklogon, κάθε πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης και λήψης των αρχείων των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε μορφή xls, ανά Εκλογική Περιφέρεια, για κάθε Εκλογικό Τμήμα. Αναρτημένα ήδη βρίσκονται τα αποτελέσματα των πρόσφατων Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, καθώς και των εκλογικών αναμετρήσεων του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου του 2015. Σταδιακά, η συγκεκριμένη ενότητα θα εμπλουτίζεται με τα δεδομένα όλων των εκλογών, Εθνικών, Ευρωεκλογών, καθώς και Δημοτικών – Περιφερειακών.
«Πρόκειται, στην ουσία, για την εφαρμογή του Ν.4305/2014 για την ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, που είχε επεξεργαστεί ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμευτήκαμε για ένα κράτος ανοιχτό στον πολίτη, με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτή τη δέσμευση υλοποιούμε από την πρώτη κιόλας μέρα, σε κάθε πτυχή της Δημόσιας Διοίκησης», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, κ. Θοδωρής Λιβάνιος.