Δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τον πρωτογενή τομέα έθεσε στον Σκρέκα ο Μαλούτας

sdr


Τα αναπτυξιακά θέματα και προβλήματα του Δήμου Κοζάνης καθώς και της ευρύτερης περιοχής αλλά και οι δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της να συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος., τέθηκαν από το Δήμαρχο της πόλης , Λάζαρο Μαλούτα, στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα,
Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε στον Υφυπουργό ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την νέα αυτή πορεία στον πρωτογενή τομέα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας της γης, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η κατασκευή του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, το οποίο σε ένα μεγάλο του μέρος εξυπηρετείται με φυσική ροή από το φράγμα του Ιλαρίωνα και στο υπόλοιπο μέρος με άντληση.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόθεση του Δήμου είναι η ανάθεση μελέτης για την δημιουργία ταμιευτήρων στα ορεινά μέρη του Δήμου, όπου θα αποθηκεύονται τα όμβρια ύδατα για να αξιοποιηθούν και αυτά ομοίως στην άρδευση γεωργικών εκτάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών του πρωτογενούς τομέα.
Αποχαιρετώντας τον κ. Σκρέκα, ο Δήμαρχος του δώρισε ένα λεύκωμα που παρουσιάζει τον Αλιάκμονα, τη λίμνη και το φράγμα του Ιλαρίωνα, προκειμένου αυτό να λειτουργεί σαν υπενθύμιση για το μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η περιοχή και το οποίο όπως δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές θα συζητηθεί ξανά και οργανωμένα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη, αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.