Εγκρίθηκε η προμελέτη οδοποιίας για το ρέμα της Σαπφούς στο Μαρούσι

       Η προμελέτη οδοποιίας για το έργο «Υδραυλικές – γεωλογικές μελέτες και τοπογράφηση του ρέματος Σαπφούς» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Κατά την ενημέρωση του Σώματος , η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη μελέτη αφορά ένα δίκτυο πεζοδρόμων 2,5 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή, εκατέρωθεν του ρέματος και βρίσκεται στα πλαίσια της αξιοποίησης της περιοχής μετά την οριοθέτηση του ρέματος.

Διευκρίνισε τέλος ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι μέσα στο πλαίσιο της μελέτης οριοθέτησης και είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο, ενώ αφορά όλο το κομμάτι του ρέματος που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

Φωτόπουλος: Σωστή

Η προμελέτη βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αναγνώρισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ,Θανάσης Φωτόπουλος. Δήλωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι αποσπασματικό και γι’ αυτό θα ψηφίσει παρών.

Κούκουζος : Λάθος

Την άποψη ότι η οριοθέτηση του ρέματος είναι λάθος έτσι όπως γίνεται, εξέφρασε το στέλεχος του συνδυασμού «Κόντρα στον Καιρό» , Πέτρος Κούκουζας, υποστηρίζοντας ότι οι πραγματικές διαστάσεις του ρέματος με τις μπλε γραμμές και με την κοίτη του είναι τελείως διαφορετική.

«Επειδή έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα δικαιωθούμε στην άποψη μας, νομίζουμε ότι είναι λάθος του Δήμου και σπατάλη για τα οικονομικά του, να αναθέτει μια προμελέτη σε κάποιο γραφείο, να πληρώνεται αυτό το γραφείο για τη μελέτη και μάλιστα αυτό να γίνεται πριν εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ, πριν να έχουμε μια οριοθέτηση του ρέματος ώστε να ξέρουμε πραγματικά πώς έχει αποτυπωθεί και πού είναι το ρέμα» ανέφερε και εξέφρασε την ανησυχία ότι θα υπάρξει μια ατέρμονη διαδικασία, εξαιτίας των ενστάσεων, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να χρονίζουν και το ρέμα να μην οριοθετείται.

Ψάλτη

Στο ίδιο κλίμα και η Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού «Για ένα Νέο Μαρούσι» ,Κατερίνα Ψάλτη  υποστήριξε ότι η μελέτη δεν αποτυπώνει σωστά το ρέμα της Σαπφούς . Επίσης  τόνισε ότι ο Δήμος κάνει ένα επιπλέον έξοδο, χωρίς να υπάρχει ακόμα Προεδρικό Διάταγμα, με κίνδυνο όταν το θέμα φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας να μην γίνει δεκτό και όλες οι μελέτες αυτές που έχουν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο να πάνε στις καλένδες.

Πατούλης

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι η οριοθέτηση του ρέματος είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. «Θα βάλει μια τάξη σ’ όλα αυτά που γίνονται δεκαετίες στην πόλη μας» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι κάποιοι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα, είτε χτίζοντας μέσα στα ρέματα, είτε ρίχνοντας ακόμα και απόβλητα μέσα στο ρέμα.

Παρακάλεσε τέλος το Σώμα να συμφωνήσει σ’ αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο που παραμένει ανοιχτό εδώ και δεκαετίες.

«Το μέλημα μας ως όραμα, είναι να γίνουν γύρω από τα ρέματα ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και βεβαίως να κάνουμε και μια ανάπλαση όλων αυτών των πράσινων διαδρομών» σημείωσε και πρόσθεσε ότι φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ρέματος.