« Ζούγκλα» πάλι το κέντρο της Αθήνας

paremporio ermou

Επιστροφή στο 2010 όταν « βασίλευε» η ανομία , με το παραεμπόριο να καλύπτει κάθε σπιθαμή των πεζοδρομίων του , τα καφέ- μπαρ , να καταλαμβάνουν « ετσιθέλικα» δημόσιους χώρους και το παράνομο παρκάρισμα να έχει μετατρέψει ακόμη και την …Πανεπιστημίου , σε υπαίθριο πάρκιγκ , βιώνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας , μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όσα είχε πετύχει η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Καμίνη , από το 2011 έως το καλοκαίρι του 2013, επιβάλλοντας το νόμο σ΄όλα αυτά , τείνουν να αποτελέσουν δυστυχώς …μακρινό παρελθόν.

Η κατάσταση  έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο .

Έπειτα από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη,στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, παρουσία  και του γενικού διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστράτηγου, Κώστα Μιχαιρίνα.

Ο κ. Καμίνης, κατά την πρώτη συνάντηση που έγινε σε κλίμα συνεννόησης και διάθεσης συνεργασίας, έθεσε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για ευταξία στην πόλη της Αθήνας, με αιχμή την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και του ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των κενών που άφησε πίσω της.

Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε αρμοδιότητες που ασκούν παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία και ο δήμος Αθηναίων, και συμφωνήθηκε η ανάγκη δράσης τόσο στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης όσο στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, του ελέγχου στη λειτουργία των οίκων ανοχής, των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης και της καταστρατήγησης των κανόνων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ο γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γιώργος Αρκουμάνης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Πέτρος Κωνσταντής, ο προϊστάμενος του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος.