Η παράταξη του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία κατήγγειλε για ρατσιστική συμπεριφορά τη Δημοτική Αρχή Γκότση

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα και με την παρουσία δεκάδων μεταναστών-μικροπωλητών πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Και αυτό, διότι το πρωινό της ίδιας μέρας η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ προχώρησε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους υπερβάλλων ζήλο, σε εκτενή επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας. Όπως ήταν επόμενο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση τόσο των μεταναστών, όσο και των αντιρατσιστικών οργανώσεων της πόλης, που έδωσαν βροντερό παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…!
Το παραπάνω θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ως έκτακτο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παναγιώτης Τσουκαλάς, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής του Ηρακλή Γκότση.
Τα γεγονότα κατέθεσε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων εκπρόσωπος των Πακιστανών μικροπωλητών, δηλώνοντας αδυναμία να πληρωθεί το πρόστιμο των 7.000 ευρώ ενώ έκανε ερώτηση για το πως θα μπορούσαν οι μικροπωλητές να πουλήσουν στην περιοχή.
«Πως θα γίνει αυτό; Να βγάλουν λίγο ψωμί τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή, ξέρετε πως είναι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Γκότσης

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης διευκρίνισε πως η δημοτική αστυνομία έδρασε κάτω από τη δική του εντολή, ενώ διαβάζοντας στο Σώμα τη συγκριμένη διάταξη του νόμου, εξήγησε πως το πρόστιμο είναι μέρος της όλης τυπικής διαδικασίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει κάνει από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε συναντήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, για να βρεθεί χρυσή τομή στο πρόβλημα του παραεμπορίου, ενώ κατέληξε λέγοντας πως το πρόστιμο των 7000 ευρώ, που επιβλήθηκε στους μετανάστες-μικροπωλητές θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή.

Κατημερτζή

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας , Όλγα Κατημερτζή υπενθύμισε πως η ίδια συζήτηση και οι ενέργειες εναντίον του παραεμπορίου γινόταν και τη δεκαετία του “80.
«Τότε όμως, είπε, ήταν Έλληνες οι μικροπωλητές, και δεν υπήρχαν μετανάστες οπότε ο χαρακτηρισμός περί ρατσισμού είναι άτοπος, πού είναι λοιπόν το πογκρόμ; Είναι ισότιμοι πολίτες και ισότιμα θα τους αντιμετωπίσουμε. Απλώς οι άνθρωποι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Μανούρης

Το λόγο ακολούθως έλαβαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο από τη Συμπολίτευση, όσο και από τη μειοψηφία, οι περισσότεροι εκ των οποίων προσπάθησαν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά και να πέσουν οι υψηλοί τόνοι.
Σ’ αυτό το κλίμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος κατέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα του προστίμου και να λειτουργήσει επιτέλους το Συμβούλιο Μεταναστών.

Χατζησαββίδης

«Όσοι είμαστε εδώ δεν είμαστε ρατσιστές. Η τοπική αυτοδιοίκηση και προέκταση του κράτους. Ο νόμος του Καλλικράτη μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε τα συμβούλια μεταναστών». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της ΠΑΚ, Αριστείδης Χατζησαββίδης απευθύνθηκε στο Σώμα και τους παρευρισκόμενους αλλά κυρίως στη δημοτική αρχή τονίζοντας την ανάγκη να συσταθούν τα εν λόγω συμβούλια για να λυθεί το πρόβλημα.

Κουκουλάρης

Στους ρατσιστικούς υπαινιγμούς αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ιωνία 21ος Αιώνας» Νίκος Κουκουλάρης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «ο βίος του καθενός είναι καταγεγραμμένος γιατί ζούμε σε συγκεκριμένες γειτονιές και έχουμε περάσει τη ζωή μας στη συγκεκριμένη πόλη, οι συμπεριφορές μας απέναντι στους οικονομικά αδύναμους έχει να κάνει με το βίο μας και την προσωπική μας διαμονή»…!