Η Πεντέλη , ο μοναδικός πανελλαδικά Δήμος που δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο .Υπό κατάρρευση ο Στεργίου.

Σκορποχώρι έγινε η παράταξη της Δημοτικής Αρχής Στεργίου ,στις δημαιρεσίες που διεξήχθησαν χθες στο Δήμο της Πεντέλης. Με αποτέλεσμα να είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πανελλαδικά που δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο.

Οι μόνο 16 ψήφους, εξαιτίας της μαζικότατης διαφοροποίησης Δημοτικών Συμβούλων του ,  που έλαβε η προταθείσα από τον Δήμαρχο για τη θέση του προέδρου  αποτελεί ηχηρό « χαστούκι» στο « πρόσωπο» – τη νοοτροπία και τις πρακτικές άσκησης διοίκησης- του κ. Στεργίου .

Πιο συγκεκριμένα ,  η προταθείσα από τον κ. Στεργίου, πρώην Πρόεδρος .  Μπουσίου Ευαγγελία, συγκέντρωσε  16 ψήφους στα 33 μέλη.  Κατόπιν αυτού , όπως προβλέπει ο νόμος , το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει πάλι την άλλη Κυριακή 13 Ιανουαρίου ώστε να ψηφίσει τη νέα πρόταση που θα φέρει η πλειοψηφία για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ’ ανακοίνωσή του , ο συνδυασμός  της μείζονος μειοψηφίας , «Η Πεντέλη στο Ύψος της», του πρώην Δημάρχου Μανώλη Γραφάκου, θεωρεί δεδομένο ότι την Κυριακή η «πλειοψηφούσα» παράταξη δεν θα προσέλθει και πάλι με πρόταση την κυρία  Μπουσίου , σε βάρος της οποίας διατυπώνει ένα βαρύτατο πολιτικό κατηγορώ  . Και δηλώνει ότι είναι «διατεθειμένοι να στηρίξουν Πρόεδρο Δ.Σ. που θα λειτουργήσει νόμιμα, συνθετικά, συναινετικά και χωρίς διάθεση ρεβανσισμού».

Και υπογραμμίζει ότι « υπάρχουν στελέχη της διοίκησης Στεργίου που μπορούν να αλλάξουν σελίδα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε κάποιο από αυτά να προταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος την προσεχή Κυριακή».

Σύμφωνα με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας , « η προεδρία της κας Μπουσίου την τελευταία 2ετία ήταν απαράδεκτη. Λειτούργησε ως χωροφύλακας της διοίκησης Στεργίου, λειτούργησε διχαστικά, ρεβανσιστικά σε σχέση με τη δική μας παράταξη και το χειρότερο οδήγησε πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει παράνομες αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τον κ. Στεργίου».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «  εξελέγη το 2011 με 30 ψήφους και δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει προς όφελος του Δημοτικού Συμβουλίου και του θεσμού τη στήριξη αυτή. Δεν είχε τη στοιχειώδη ικανότητα να διαχειριστεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πολλές φορές με αποκλειστική δική της ευθύνη μετατράπηκαν σε αρένα, ενώ ανεχόταν να ακούγονται ύβρεις και απειλές, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ανέχεται στην αίθουσα τραμπούκους του Στεργίου που απειλούσαν και χλεύαζαν συμβούλους της μειοψηφίας».

Κατά την παράταξη Γραφάκου , « η προεδρία της κας Μπουσίου και προεδρία Δημοτικού Συμβουλίου με αυτή τη λογική, είναι πλέον παρελθόν, καθώς αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την έχασε χθες η κα Μπουσίου και όχι η διοίκηση Στεργίου».