Θα σαρώνουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι γερανοί της Τροχαίας


Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης και οι κοινές δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας ,βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο, και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Γέρμανος και Δαγκλής ενημέρωσαν αναλυτικά τον δήμαρχο , για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης της Δημοτικής Αρχής να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών μέσα στην πόλη.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι άρσεις παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων από γερανούς της αστυνομίας, ενώ για πρώτη φορά τα οχήματα που απομακρύνονται θα μεταφέρονται σε ειδικό, φυλασσόμενο χώρο, ο οποίος έχει ήδη εξευρεθεί.
Μάλιστα, πέραν του προστίμου, οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς και φύλαξης του οχήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Όπως εξήγησε ο κ. Γέρμανος, προτεραιότητα θα δοθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως στη Βασιλίσσης Όλγας, στην Τσιμισκή, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Δωδεκανήσου, ενώ ιδιαίτερη αυστηρότητα θα επιδεικνύεται σε φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης σε ράμπες ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών.