Κατέρρευσε οικονομικά ο Δήμος Πειραιά, ομολογεί ο Μιχαλολιάλος αλλά συνεχίζει να …μοιράζει χρήματα σε συλλόγους«Θα σας πω ότι ο κόμπος δεν έχει φτάσει στο χτένι, πάει να σπάσει το χτένι».

Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση , ο Δήμαρχος Πειραιά , Βασίλης Μιχαλολιάκος , ομολόγησε δημόσια την οικτρή οικονομική κατάσταση , ουσιαστικά ένα βήμα πριν την χρεοκοπία , στην οποία έχει οδηγηθεί ο Δήμος Πειραιά επί των ημερών του  .

Τα « αίτια» που επικαλείται τώρα ο κ. Μιχαλολιάκος  είναι το δυσθεώρατο χρέος και οι υψηλές παρακρατήσεις για την εξώφλησή του , με τα οποία αντιμέτωπος ήταν και ο προκάτοχός του , κ. Φασούλας για τα οποία μάλιστα δεν έφερε και καμία προσωπική ευθύνη , δεδομένου ΟΛΑ είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ωστόσο προεκλογικά το 2010 αλλά και μετεκλογικά ο κ. Μιχαλολιάκος , δήλωνε ότι έχει και μπορεί να επιλύσει το οξύτατο αυτό οικονομικό πρόβλημα , που επίσης είχε « στραγγαλίσει» τη Δημοτική Αρχή Φασούλα και ήταν η αιτία της φθοράς που υπέστη με τις πολυήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων του Δήμου .

Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος , ο δανεισμός του Δήμου και ο επαναπροσδιορισμός των ΚΑΠ οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων, είναι δύο θέματα για τα οποία η διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να υποχωρήσει, δηλώνοντας ότι «εγώ δεν δύναμαι να είμαι Δήμαρχος σ’ ένα Δήμο που δεν μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους».

Απλήρωτοι στη ΔΗΡΑΠ

Εξαιτίας αυτής της οικτρής οικονομικής κατάστασης , παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, αφού τους δόθηκαν μόνο κάποια χρήματα ως … έναντι. Παρότι , ο Δήμαρχος παραδέχθηκε , απαντώντας στο Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ιωσήφ Βουράκη που έθιξε το θέμα, την πεποίθηση του ότι είναι άκρως ανήθικο εργαζόμενοι να μην πληρώνονται εγκαίρως και πλήρως, αναφέροντας ωστόσο ταυτόχρονα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Μαστρονικόλας

Να αποδώσει στους εργαζομένους όλα τα χρήματα που τους οφείλει, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» Γιάννης Μαστρονικόλας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι πήραν μόνο κάποια χρήματα έναντι.

« Απορώ βέβαια πώς είναι δυνατόν να πληρώνουμε τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο με το σταγονόμετρο και από την άλλη να δίνουμε λεφτά σε συλλόγους και να κάνουμε Αμφικτιονίες» τόνισε μεταξύ άλλων.