Καταργεί τους άμισθους αντιδημάρχους το Υπουργείο Οικονομικών . Εν « αγνοία» ή σε συμφωνία με Στυλιανίδη;

 dhmotiko-symv-athinasΕμπλοκή στις αρμοδιότητες των άμισθων αρμοδιοτήτων από το Γενικό Λ    ογιστήριο του Κράτους. Το Γενικό Λογιστήριο , που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών , διαφώνησε με τη  δυνατότητα να ασκούν αρμοδιότητες οι άμισθοι αντιδήμαρχοι, παρότι δεν θα επιβαρύνεται ο κρατικός προυπολογισμός . Που σημαίνει στην πράξη και κατάργηση αυτών των θέσεων αντιδημάρχων , αφού δεν είναι δυνατόν να υφίστανται χωρίς …αρμοδιότητες

Έτσι όμως τονίζει η ΚΕΔΕ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους Δήμους και στους άμισθους αντιδημάρχους, οι οποίοι έχουν ήδη οριστεί προ πολλού και ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί  στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τη 31/12/12, εισάγει σχετική «τροπολογία, με την οποία καταργεί άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου( ΠΝΠ)» και κάνει λόγο για « πρωτοφανή πρακτική για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Με την τροπολογία καταργείται η δυνατότητα που παρείχε η Π.Ν.Π. στους άμισθους αντιδημάρχους να ασκούν τις αρμοδιότητές τους χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί αδιανόητη αυτήν τη στάση, αφού η Π.Ν.Π. έχει ήδη δημοσιευθεί στις 31/12/12 σε ΦΕΚ, εκφράζει το σύνολο της Κυβέρνησης και δεν μπορεί το ένα Υπουργείο( το Οικονομικών) να αναιρεί την πολιτική του άλλου( των Εσωτερικών).