ΚΕΔΕ : Ψεύδεται ο Στυλιανίδης . Δεν έχουν δοθεί 80 εκατομ. Ευρώ για τα σχολεία

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΚΕΔΕ τον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη, ότι έχουν δοθεί 80 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο).

Στους Δήμους, ως γνωστόν,  έχει μεταφερθεί πλέον η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των αναγκών των σχολείων και σημαντικό κομμάτι αυτής αποτελεί η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως επισημαίνει , σ΄ανακοίνωσή της , η ΚΕΔΕ ,μέχρι τώρα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας60 εκ.ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων . « Άρα ο ισχυρισμός του υπουργού περί διάθεσης «γύρω στα80 εκ.ευρώ για καύσιμα», είναι τουλάχιστον αναληθής» , τονίζει.

Σε δημόσιες δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε υποστηρίξει  ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί για φέτος για τα καύσιμα των σχολείων είναι γύρω στα80 εκ.ευρώ» και ότι «έχουν ήδη έχουν δαπανηθεί60 εκ.ευρώ απ΄ αυτά, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές» .

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει επίσης , ότι σε συνάντηση που είχε μαζί του η ηγεσία της , « ο ίδιος παραδέχτηκε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία».

Και επαναλαμβάνειτο αίτημά της ,  να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. «Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα15 εκ.ευρώ», σημειώνει.