Κόβει το ρεύμα το …ΚΚΕ  . Αυτό που δεν τολμά η ΔΕΗ κάνει πράξη η «κόκκινη» Δημοτική Αρχή Πελετίδη

 

 132137120297Την ώρα που σ΄όλους τους τόνους , το ΚΚΕ ,  ζητεί  να μην κόβεται το ρεύμα , να  προστατεύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από εξώσεις  και να ανακουφιστούν με  πολύ  ευνοικές ρυθμίσεις οι οφειλές , επειδή πλήττονται από την κρίση , η « κόκκινη» Δημοτική Αρχή  του Κώστα  Πελετίδη , στην Πάτρα , πράττει αυτό που δεν θα τολμούσε  ούτε μια …νεοφιλελεύθερη Δημοτική Αρχή.

Έγινε η πρώτη και μοναδική Δημοτική Αρχή που προέβη  στην ανάλγητη ενέρεγεια …διακοπής του ρεύματος . Συγκεκριμένα  έκοψε το ρεύμα σε πέντε επιχειρήσεις ( καφε κ.α)  της παραλιακής ζώνης, οδηγώντας ουσιαστικά στο κλείσιμό τους και στην άμεση απόλυση των εργαζομένων τους .

Αιτία , σύμφωνα με την ανακοίνωσή της , είναι « ότι για χρόνια τα συγκεκριμένα καταστήματα, δεν αποπληρώνουν τα ενοίκια και δεν κατέβαλλαν τα ποσά για τον δημοτικό φωτισμό, από τον οποίον ηλεκτροδοτούνται».

Κατά την ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή, «υποχρεώθηκε» να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, «γιατί, όπως αναφέρει ,  μετά από έξι μήνες προσπάθειας από την πλευρά της, να πειστούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίθηκαν θετικά».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή της , « η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου κατέστη υποχρεωτική, για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η αδικία που διαπράττεται σε βάρος των δημοτών της πόλης μας, οι οποίοι πληρώνουν για το δημοτικό φωτισμό, που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες».

Η Δημοτική Αρχή « διαβεβαιώνει» ότι  δεν έχει την πρόθεση να βλάψει κάποιους επιχειρηματίες, « αλλά να προστατεύσει, όπως είναι υποχρεωμένη, τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού, αλλά και των συνεπών επαγγελματιών».

Κάτι βέβαια που αν πράξει  η ΔΕΗ επικαλούμενη το ίδιο « σκεπτικό» , δηλαδή την « υπεράσπιση του ελληνικού λαού και των συνεπών επαγγελματιών» θα την κατάγγελναν αμέσως τόσο η  εν λόγω Δημοτική Αρχή όσο και  το ΚΚΕ που πρόσκειται , ως « αντιλαική», « ανάλγητη» και «μνημονιακή»πολιτική.