«Κόντρα στο ρεύμα»:Να στηρίξει ο Δήμος όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση

 Τη λήψη  από το Δήμο Νικαίας –Ρέντη  άμεσα πρωτοβουλιών και μέτρων στήριξης των δημοτών που πλήττονται  από την οικονομική κρίση και τη διασφάλιση της  κοινωνικής συνοχής ζήτησε  ο Κώστας Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης « Κόντρα στο ρεύμα»
Σύμφωνα με τον ίδιο , « με ελάχιστο κόστος μάλιστα για τον Δήμο και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, έχουμε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε δράσεις που θα έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην καθημερινή ζωή των συν-δημοτών μας». Και πρότεινε:
1. Άμεση καταγραφή όλων των ανέργων, απόρων και λοιπών ευπαθών ομάδων που βρίσκονται στον Δήμο .
2. Καθολική εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 202 του Ν 3643/2006 για απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη όλων των πολιτών  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
3. Επέκταση του παραπάνω νόμου και στους ανέργους (εγγεγραμμένους και μη)
4. Μείωση των συντελεστών για τα δημοτικά τέλη και τους φόρους για όλους τους δημότες, μιας και τα λειτουργικά κόστη των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) έχουν μειωθεί, λόγω των άδικων και βίαιων περικοπών που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων.
5. Ως αντιστάθμισμα για την μείωση που θα υποστούν τα έσοδα του Δήμου από την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων,  αύξηση των συντελεστών για τις μεγάλες επιχειρήσεις (τραπεζικά ιδρύματα, πολυκαταστήματα κλπ) που δραστηριοποιούνται στον δήμο .
6. Δημοτικά ιατρεία και στην ενότητα της Νίκαιας.
7. Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, στα πρότυπα άλλων δήμων.
8. Δωρεάν πρόσβαση και συμμετοχή σε όλες τις υπηρεσίες παιδείας και αθλητισμού του Δήμου για τους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες. 
9. Να στηριχθούν οι προσπάθειες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, παρέχοντας οποιαδήποτε διευκόλυνση ή βοήθεια μας ζητηθεί (αίθουσες, γραμματειακή υποστήριξη κλπ)
10. Να αναζητηθεί χώρος φιλοξενίας αστέγων, είτε σε δημόσιο κτίριο (πχ ο ξενώνας στο Σπίτι της Άρσης Βαρών) είτε σε κτίριο που θα παραχωρήσουν ιδιώτες ή η Μητρόπολη της Νίκαιας.
11. Να ενισχυθούν και να στηριχθούν οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες υπάρχουν ή θα υπάρξουν στον Δήμο για την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων.