Νέα σημαντική οικονομική ανάσα του Δήμου Κορυδαλλού από τη ρύθμιση των δανείων του.

Μετά τη ρύθμιση των χρεών του με το ΙΚΑ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ , την υπαγωγή του στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη προς προμηθευτές ,από την οποία θα λάβει άλλα 9 εκατομμύρια , ο Δήμος Κορυδαλλού , προχωρά και στη ρύθμιση τω δανείων που έχει λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων .

Οι τρεις σημαντικότατες αυτές εξελίξεις βγάζουν οριστικά το Δήμο από την οικονομική στενωπό στην οποία είχε περιέλθει και αδυνατούσε ακόμη και να καταβάλλει μισθούς σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων ενώ είχε κηρύξει εδώ και μήνες  άτυπη στάση πληρωμών .

Η ολοκλήρωσή τους δε ,απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη από το σημερινό ασφυκτικό βρόγχο και σε νέα «υγιή» οικονομική βάση ,  απερίσπαστα πλέον μπορεί να σχεδιάσει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει σ΄όλους τους τομείς .

Τη ρύθμιση των δανείων του Δήμου Κορυδαλλού προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενέκρινε  ομόφωνα- …απείχε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ( Κυλλάκου) , μη θεωρώντας τα αρκετά(!)_  το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

 

 

 

                            Κασιμάτης: Μοναδική ευκαιρία

 

Το θέμα ήρθε ως έκτακτο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, ο οποίος έκανε λόγο για τη μοναδική ίσως ευνοϊκή ρύθμιση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, με τη ρύθμιση γίνεται μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, δίνεται μια περίοδος χάριτος τριών ετών και μειώνεται το επιτόκιο κατά μισή μονάδα. «Δίνεται μια ανάσα στους Δήμους μετά απ’ αυτή την τεράστια υποχρηματοδότηση που υφίστανται τα τελευταία τρία χρόνια» τόνισε.

Επειδή όμως προέβλεψε, οι ημέρες που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για την τοπική αυτοδιοίκηση, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει γενικευμένη αντίδραση.

«Σημειώστε ότι από 1/1 έρχονται 200 νέες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση και οι αρμοδιότητες αυτές, δυστυχώς έρχονται χωρίς πόρους και πολύ περισσότερο χωρίς προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

                        Βουγιουκλάκης

 

Την πρόθεση του να στηρίξει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη» Βασίλης Βουγιουκλάκης, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που όπως παραδέχτηκε δεν αρκεί. «Θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα για να μπορέσει να φύγει από τη στενωπό η τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε.

Πρότεινε τέλος την πραγματοποίηση μιας μελέτης για τα οικονομικά ανοίγματα που υπάρχουν στο Δήμο Κορυδαλλού και τη συζήτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή θέση, είτε με τη μορφή ψηφίσματος, είτε με τη μορφή διεκδίκησης, είτε με τη μορφή συναντήσεων στα συλλογικά όργανα.

«Να έχουμε και εμείς μια φωνή και να είμαστε μελετημένοι και έτοιμοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

     Συμψηφισμός και στα ληξιπρόθεσμα

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν όταν έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός για το 2013 και ενημέρωσε ότι ο Δήμος Κορυδαλλός είναι ήδη έτοιμος.

«Έχει μπει στη ρύθμιση για το συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου, είμαστε στην πρώτη γραμμή για την ψήφιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών» υπογράμμισε.

 

«‘Αδικη η στοχοποίηση της ΤΑ»

 

Έκανε τέλος λόγο για στοχοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης «από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αυτούς που ουσιαστικά τους διαφεντεύουν». «Πίσω από την αυτοδιοίκηση υπάρχουν συμφέροντα και πρέπει αυτός ο εκβιασμός που υφίσταται αυτή τη στιγμή η αυτοδιοίκηση να τελειώσει» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να πολεμήσουμε για να κρατήσουμε αλώβητη την αυτοδιοίκηση».

 

   Η κυβέρνηση θέλει τη χρεοκοπία(!) της ΤΑ

 

Η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει πιστωτικό γεγονός στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την επικεφαλής της  Δημοτικής Κίνησης Πάμε Αλλιώς,  Καίτη Κυλάκου.

«Προσπαθεί με κάθε τρόπο, κόβοντας και περικόπτοντας κατά 60-70% τα ποσά προς την τοπική αυτοδιοίκηση, να τη χρεοκοπήσει για να ανοίξει η πόρτα στους ιδιώτες» υποστήριξε και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που οι αιρετοί, το Δημοτικό Συμβούλιο ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης, οι δημότες και οι μαζικοί φορείς, δεν πρέπει να δεχτούν.

 

 Δεν έχει σημασία(!) η ρύθμιση

 

Όσον αφορά το θέμα για τη ρύθμιση των δανείων, η κ. Κυλάκου ανέφερε: «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να ψηφίσουμε αυτό το οποίο φέρνετε. Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Καμία απολύτως σημασία. Είτε ψηφίσουμε υπέρ, είτε ψηφίσουμε κατά, είτε απέχουμε της ψηφοφορίας, το πιστωτικό γεγονός που η τρικομματική κυβέρνηση θέλει να φέρει για να βάλει ταφόπλακα στο θεσμό, σ’ έναν από τους λίγους θεσμούς που απέμειναν λαϊκής εξουσίας, ως ένα βαθμό φαίνεται ότι μπορεί και να το καταφέρει».

Ο μοναδικός λοιπόν τρόπος, όπως υποστήριξε η κ. Κυλάκου, για να αποφευχθεί αυτό είναι παλλαϊκές κινητοποιήσεις και ενημέρωση των δημοτών όχι μόνο από «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απ’ αυτά τα μέσα».

«Να τους κάνουμε συμμέτοχους στον αγώνα και σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης» σημείωσε κλείνοντας.