Όχι στις απολύσεις , ναι στις μετατάξεις των εργαζομένων , η θέση της ΠΕΔΑ.

Την «πόρτα των απολύσεων» ανοίγει κατά τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων , Νίκο Σαράντη, η « διαθεσιμότητα» – «μετακίνηση» που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο και προωθούνται από τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Μανιτάκη.

Εκφράζοντας το σύνολο τω μελών της ΠΕΔΑ, ο κ. Σαράντης , δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Αυτοδιοίκηση αυτό  « δεν θα το επιτρέψε».

Υπογραμμίζει ωστόσο , « ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα η πιθανή αναδιάταξη εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, το να μετακινηθούν δηλαδή κάποιοι υπάλληλοι από τον ένα Δήμο σε έναν άλλο  όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού».

Ο κ. Σαράντης , επισημαίνει ότι για τη διαδικασία αυτή υπάρχει ήδη το σχετικό θεσμικό πλαίσιο :

« Αν είναι να μετακινηθεί ένας εργαζόμενος, είπε ,  η προβλεπόμενη διαδικασία υπάρχει και λέγεται μετάταξη, όχι διαθεσιμότητα. Και μάλιστα, με βάση το Μνημόνιο 3 οι μετατάξεις μπορούν να γίνονται πια υποχρεωτικά. Άρα τι χρειάζεται η διαθεσιμότητα για μια μετακίνηση;»

Και κατηγορεί την κυβέρνηση  ότι , «  επιχειρεί να συνδέσει τα δυο ζητήματα, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων , Νίκος Σαράντης ,υπογραμμίζει ότι σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους αλλά και θα αντισταθεί δυναμικά .

« Όχι μόνον διαφωνούμε απολύτως με τις απολύσεις  εργαζόμενων από τους Δήμους  μας αλλά ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί καμιά τέτοια απομάκρυνση, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.Άλλωστε όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν αφήσουμε να ανοίξει μια τέτοια ιστορία, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον. Σήμερα ζητούν 2.000 ονόματα, σε 6 μήνες θα ζητήσουν 20.000 ονόματα. Γι’ αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, με τον κοινό μας αγώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη , « η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικότερης επίθεσης και προσπάθειας απαξίωσης. Με τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό του 2013 δυσχεραίνεται κι άλλο η δουλειά και η αξιοπρεπής λειτουργία των αιρετών, αμφισβητείται η αυτοτέλεια των Δήμων και ανοίγει η πόρτα της επιβολής καθεστώτος εποπτείας, μειώνεται κι άλλο η χρηματοδότηση των Δήμων που μας έχει φέρει στη συνεχή αγωνία να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζόμενων».