Να σταματήσει η κυβέρνηση την κατασκευή νεκροταφείου από το Δήμο Γλυφάδας , ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Να σταματήσει την κατασκευή νεκροταφείου του Δήμου Γλυφάδας και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα  ζητεί από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Σ΄ερώτησή του, ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής Β΄Αθήνας  καταγγέλει τη « συνέχιση των εργασιών στο αυθαίρετο νεκροταφείο της Γλυφάδας συνιστά αδιανόητη, πραξικοπηματική ενέργεια».

Ο κ. Ψαριανός επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο νεκροταφείο βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά Ζώνη Προστασίας Α΄του Υμηττού και η έκταση που καταλαμβάνει είναι δασική και μάλιστα χαρακτηρισμένη πρόσφατα αναδασωτέα.

Υπενθυμίζει ότι για την αυθαίρετη κατάληψη του χώρου έχει καταλογιστεί υψηλό πρόστιμο από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, «το οποίο δεν έχει αποδοθεί».

Επίσης ότι «η πρωτοβουλία για την δημιουργία του νεκροταφείου προχώρησε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε μελέτη και χωρίς αδειοδότηση, και μάλιστα, σε έκταση όπου υπάρχει ήδη μπαζωμένο ρέμα και επιπλέον κτίσμα που έχει κριθεί κατεδαφιστέο οριστικά και τελεσίδικα.

Ο κ. Ψαριανός καλεί τις αρμόδιες αρχές «να επέμβουν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και την πολιτεία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στις ενέργειες που απαιτούνται για να διευκολύνει το δύσκολο περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ηθικά και κοινωνικά έργο για την προστασία των λιγοστών πόλων ανάσας στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Τέλος με αυτήν την αφορμή και για ευνόητους ηθικούς αλλά και χωροταξικούς λόγους, ζητεί να επανεξεταστεί η άμεση δημιουργία χώρων καύσης νεκρών.