Νεκρώνουν τα Τρίκαλα .Παντρικαλινό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με κοινό τους κείμενο κάλεσμα και συνδιοργάνωση, οι φορείς του νομού Τρικάλων παίρνουν θέση και διοργανώνουν συλλαλητήριο., όπως και το 1991, έτσι και τώρα , μαζική και μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζεται για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων.
Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων/ Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης, καλούν όλες και όλους τους πολίτες του νομού να διατρανώσουν από τα Τρίκαλα, την πλήρη αντίθεσή τους στο δημοσιευμένο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με επιχειρήματα υπέρ της ισόρροπης κατανομής τμημάτων, υπέρ της ανάγκης να υπάρχει σύνδεση κοινωνίας και πανεπιστημίου, διεκδικώντας τον ρόλο του νομού στο σύγχρονο γίγνεσθαι, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στον νομό σ’ όλους τους τομείς, το αίτημα είναι ένα: να ακουστούν τα Τρίκαλα και να αποκτήσουν τη θέση που ήδη κατέχουν στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή η θέση να αποτυπωθεί στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο Πανεπιστήμιο, χωρίς διαχωρισμούς, με ενωμένη τη θεσσαλική περιφέρεια.
Το κείμενο – κάλεσμα είναι το ακόλουθο:

Τα Τρίκαλα μπροστά!

Συμπαράταξη για την αυτονόητη ανάπτυξη

 

Η πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαλύει κάθε ελπίδα για ανάπτυξη στο νομό.

Κονιορτοποιεί και συρρικνώνει την αναγέννηση στα επίπεδα του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της τεχνολογίας, των νέων ιδεών, των παγκόσμιων προορισμών

Δημιουργεί επίπλαστες αντιπαλότητες και αναχρονιστικούς τοπικισμούς μέσω παρηκμασμένων πρακτικών.