Πέταξε και παράτησε  στους δόμους του Βόλου δεκάδες οικογένειες προσφύγων η « αλληλέγγυα» κυβέρνηση

Η παντελή απουσία απο πλευράς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  όχι στοιχειωδούς οργάνωσης αλλά ίχνους ανθρωπισμού ,αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά .

Στο Βόλο μετέφεραν και παράτησαν στους δρόμους και τις πλατείες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες , ανάμεσα τους και πολλά παιδιά .

Άστοχη και παράλογη» χαρακτηρίζει ο δήμος Βόλου   αυτή τακτική των αρμοδίων φορέων που διαχειρίζονται το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού οι οποίοι αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μέσα σε λίγες ώρες, έφεραν στην πόλη μας δεκάδες προσφύγων και μεταναστών χωρίς να υπάρξει μια στοιχειώδης, έστω, ενημέρωση του Δήμου Βόλου, που όπως τονίζει σ΄ανακοίνωση του , « πάντοτε είναι πρόθυμος και σπεύδει να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες».

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα ήδη εκδηλώθηκαν, αφού όπως αποδεικνύεται χωρίς να εξεταστεί αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι

«Η απουσία ενημέρωσης και διαλόγου δεν γίνεται κατανοητή και αποδεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους αφιλοκερδώς, με μεσολάβηση του Δήμου Βόλου! Ηδη προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και με αυτούς που διαχειρίζονται τόσα εκατομμύρια ευρώ για να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, προκειμένου να βρούμε λύσεις βελτίωσης της κατάστασης» σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου .

Επίσης υπογραμμίζει ότι « θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ης πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, αυθαιρετώντας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή».

Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και συγκεκριμένα του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου δόθηκε  μια έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα της παραμονής και διανυκτέρευσης των προσφύγων στον κόμβο του Διμηνίου  και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ.

Επίσης ο κ. Μπέος μετέβη σήμερα στο σημείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και αφού μοίρασε στους πρόσφυγες τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, συζήτησε μαζί τους το θέμα.