Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

poe-ota-498x290

Με κεντρικό σύνθημα , « Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Καμιά κατάργηση υπηρεσίας και απόλυση εργαζόμενου», η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει το Σάββατο το πρωί στην Αθήνα , πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σ΄ανακοίνωση – κάλεσμά της , καταγγέλλει ότι « μετά την πλήρη ισοπέδωση του ιδιωτικού τομέα, μεθοδικά εξελίσσεται το σχέδιο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και η κατάργηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Όχι πλέον μόνο μέσω της πλήρης απαξίωσης αλλά και με φασιστικού τύπου Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οδηγούν στη διάλυση την Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ , «προγραμματίζεται το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου αλλά και Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που θα έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να απολυθούν  και να βρεθούν στην ανεργία, ενώ οι πολίτες να στερηθούν βασικών Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει , η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού, η νέα μείωση πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικα για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων αλλά και μείωσης του δήθεν «μεγάλου», αναποτελεσματικού και δαπανηρού Δημοσίου».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι « οι μεγάλες και εμφανείς πλέον ελλείψεις προσωπικού συνέπεια της πλήρης απαγόρευσης των προσλήψεων σε συνδυασμό με το τσουνάμι κακοπληρωμένων ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε είδους και μορφής, οδηγεί στη διάλυση των Υπηρεσιών, τη μη εξυπηρέτηση των Δημοτών με εμφανή στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών !!!».