Πληρώνει τα «κερατιάτικα» προκατόχων του , ο Ζουμπούλης

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να πληρώσει εγκαίρως τους εργαζομένους. Η απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Ζώρζου ότι οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια παρευρισκομένων εργαζομένων, οι οποίοι και επιτέθηκαν στη Δημοτική Αρχή, θέτοντας παράλληλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.
Ο Δήμος Περάματος αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα δεδοέμου ότι μετά τις περικοπές που έχουν γίνει σ΄όλη την Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του « Μνημονίου», του παρακρατούν σχεδόν το σύνολο της εναπομείνασας κρατικής επιχορήγησης για την εξόφληση των υπέρογκων δανείων που είχαν λάβει οι Δημοτικές Αρχές Πατσιλινάκου , Λαγουδάκου και Γλύκα .

Ζουμπούλης :Πιέζω παντού

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να φωνάξετε» τόνισε ότι από τη μεριά του ο Δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης απευθυνόμενος στους εργαζομένους και αναφέρθηκε στον αγώνα και τις πιέσεις που ασκεί προς την κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν στο Δήμο χρήματα για να τους πληρώσει. Ξεκαθάρισε επίσης ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες της διοίκησης να βελτιωθεί η κατάσταση του στόλου καθαριότητας.
Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα της θητείας του, σημειώνοντας ότι πληρώνει «κερατιάτικα» από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Δήμο, σε αντίθεση όπως είπε με τις προηγούμενες θητείες, όπου το χρήμα έρρεε άφθονο. «Το μόνο που κάνω είναι να ψάχνω να βρω πού θα βρω λεφτά να πληρώσω τους εργαζόμενους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Γιακουμής

Στο ίδιο κλίμα και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιακουμής μίλησε για τις προσπάθειες της διοίκησης να πληρώσει τους εργαζόμενους, αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου. «Παραλάβαμε ένα Δήμο που ήταν στο κόκκινο» σημείωσε και ζήτησε χρόνο για την τακτοποίηση των ζητημάτων, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι το οικονομικό.

Λαμπρινάκος

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους τόνισε το στέλεχος της συμπολίτευσης κ. Λαμπρινάκος, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα πάρει καμία απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Γλύκας

«Αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έλεγε ότι θα πληρώσουμε το επίδομα αδείας δέκα μέρες μετά εδώ θα είχε γίνει Σεράγιεβο, πολύ περισσότερο αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έλεγε ότι θα πληρώσουμε μισθό από τις 12 στις 27, δεν θα υπήρχε Δημαρχείο» παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Γλύκας και χαρακτήρισε περιορισμένες τις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στη διοίκηση του Δήμου.
Υποστήριξε παράλληλα ότι ακούγεται «βάρβαρο» το να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο τέλος του μηνός, τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους εργαζομένους και κάλεσε τη διοίκηση να κάνει κινητοποιήσεις και να μπει μπροστά για να δοθούν πόροι στο Δήμο. «Ενάμισι χρόνο θητείας και δεν κάνατε μια κινητοποίηση. Κινητοποιηθείτε. Φέρτε λεφτά. Κατεβάστε τον κόσμο. Θα είμαστε μαζί σας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ζώρζος


Στον καθημερινό αγώνα για να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζώρζος και πρόσθεσε ότι παρόλο που είναι πράγματι βάρβαρο το να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο τέλος του μηνός, αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς όπως είπε την ευθύνη γι’ αυτό να την έχει η διοίκηση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Ζύμαρη

Δραματικό χαρακτήρισε το να έρχονται οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας τα αυτονόητα, η Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ζύμαρη και υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή ούτε μπορεί, ούτε και θέλει να λύσει κανένα πρόβλημα. Πρότεινε λοιπόν την κινητοποίηση των εργαζομένων και του κόσμου στο Υπουργείο, προκειμένου να διεκδικήσουν.

Κάκαρης

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για το Πέραμα» Φίλιππο Κάκαρη ο οποίος έκανε λόγο για αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πληρώνονται στην ώρα τους. Σημείωσε παράλληλα την ανάγκη να μπει μια τάξη στο Δήμο.
«Όταν πρώτο θέμα σήμερα ήταν αναμόρφωση προϋπολογισμού και έρχονται πάνω από 1 εκατ. ατασθαλίες και ρεμούλες που καλείται ο Δήμος να τις πληρώσει τι τάξη θα βάλουμε στο Δήμο» αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι «πάμε να καλύψουμε ρεμούλες».
«Πάνω από 1 εκατ. Ευρώ συνάδελφοι, έργα του urban που έπρεπε να είχαν τελειώσει τα τρενάρουμε, να κοροϊδέψουμε, να εξαπατήσουμε τους κουτόφραγκους, εμείς οι ξύπνιοι» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Λαγουδάκος

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ελπίδα» Γιάννης Λαγουδάκος έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού στη διοίκηση, που προκαλεί προβλήματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αντιπολίτευση προσφέρει τη στήριξη της όποτε χρειάζεται.