ΠΟΕ-ΟΤΑ : Οι αιρετοί ευθύνονται για τα χάλια των Δήμων

Στους ίδιους τους αιρετούς , επιρρίπτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις μεγαλύτερες ευθύνες  για την τραγική κατάσταση – οικονομική και διοικητικοί- στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι .

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ,  οι αιρετοί είναι εκείνοι που « καταχρέωσαν τους Δήμους με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αποψίλωσαν το μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνοντας πότε με συμβάσεις έργου, πότε με προγράμματα αυτεπιστασίας, πότε με stage, πότε με Μ.Κ.Ο»

Επίσης  καταγγέλλει «μεγαλεπήβολα» σχέδια των Δημάρχων που μοναδικό στόχο έχουν την εκχώρηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας σε ιδιώτες και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών».

Αφορμή ,  η συνεργασία των Δήμων  με «Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», τους  οποίους η ΠΟΕ-ΟΤΑ , χαρακτηρίζει « γραφεία ενοικίασης εργαζομένων» και « νέο μνημονιακό φρούτο».

« Οι αιρετοί, αφού καταχρέωσαν τους Δήμους με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αφού αποψίλωσαν το μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνοντας πότε με συμβάσεις έργου, πότε με προγράμματα αυτεπιστασίας, πότε με stage, πότε με Μ.Κ.Ο., τώρα βαφτίζοντας το ψάρι-κρέας στρέφονται στους «Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», ενοικιάζοντας όπως οι ίδιοι κυνικά ομολογούν «παλιούς τους συνεργάτες» που λόγω Α.Σ.Ε.Π. αδυνατούν να επαναπροσλάβουν» , αναφέρει συγκεκριμένα σ΄ανακοίνωσή της .

Κατηγορεί δε τους Δημάρχους και τις παρατάξεις που συμφωνούν ότι είναι « οι υπαίτιοι της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας» κι « έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως εκφραστές  του κοινωνικού κράτους.Στην πλάτη του Δημότη, με χρήματα του Δημότη, επιφέροντας νέα δυσβάστακτα βάρη στους Δημότες».

Όταν , « ο ένας Δήμος μετά τον άλλο αδυνατεί να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων, δεν θα επιτρέψουμε να «επιχορηγούνται» κοινωνικές συνεταιριστικές. Αποτελούν τον προθάλαμο της πλήρης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.».

Κι όλα αυτά  «  τη στιγμή που βασικός μνημονιακός στόχος, ως φάρμακο στη κρίση αποτελεί η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α., την ίδια στιγμή μεθοδεύουν την κάλυψη των οργανικών ελλείψεων με κάθε είδους εργασιακή σχέση, ποντάροντας στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την ανέχεια.

Το σχέδιο τους είναι απλό…

1ο βήμα:  Ο «κατάπτυστος» Δημόσιος υπάλληλος, ως βασικός υπαίτιος της κρίσης «πρέπει να απολυθεί».

2ο βήμα: Ο απολυμένος Δημόσιος υπάλληλος συγκαταλέγεται αυτομάτως στην ούτως ή άλλως συμπαθή κατηγορία των ανέργων που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν διογκώνεται.

3ο βήμα: «Το Κοινωνικό  κράτος» εφαρμόζει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, μόνο στο Δημόσιο, «παλεύει» να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της ανεργίας που έχει ξαφνικά εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα για τη χώρα μας επίπεδα, προσλαμβάνοντας τον «υπαίτιο-απολυμένο, νυν άνεργο Δημόσιο Υπάλληλο», μέσω των «Κοινωνικών Συνεταιρισμών».

Γι’ αυτό η παρέμβασή μας ΤΩΡΑ που πολλοί αιρετοί προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της έλλειψης προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες των Δήμων και της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας είναι καθοριστική. Η ενημέρωση των εργαζομένων, των πολιτών αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων, αποτελεί μείζον θέμα καθώς στους περισσότερους επικρατεί άγνοια και εντυπωσιάζονται από τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια των Δημάρχων που μοναδικό στόχο έχουν την εκχώρηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας σε ιδιώτες και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.